Tigaie incinsa, cu oua si castane (ochiuri cu legume si carne)


Pentru Mistery box de octombrie, gazduita de Alina as fi vrut o reteta mai fistichie asa, mai ales ca in rolul principal sunt castanele, insa timpul mi-a jucat feste si cu toate astea, chiar n-am vrut sa lipsesc. Asa ca mi-am zis "mai bine simplu decat deloc" si iata-ma-s !! Nu de alta dar mi-e gandul la premiile ce vor fi acordate de Cerasela - initiatoarea provocarii, la sfarsit de an . Cel pentru cea mai nteresanta reteta u-l primesc sigur...dar mai am o sansa la cele pentru cele mai multe participari . Nah, ce sa-i fac daca s-a laudat :))))) 
Colac peste pupaza, nu premiile ma fac sa paticip la provocare, ci provocarea in sine, cu tot e ofera ea. 

Pentru azi am pregatit un mic dejun consistent, "cu de toate" :)) folosind 7 din cele 10 ingrediente propuse.  Problema e ca nu stiu cum sa mi numesc "creatia" si sper ca pana la finalul postarii sa mi vina o idee. 


Ingrediente:

3 oua (de rata),
3 cuperci (proaspete),
1 morcov,
1 ceapa, 
1 bucata piept de pui, 
branza (telemea de casa),
5 castane (proaspete),
sare, piper, ulei,
patrunjel verde.


Preparare:

Am curatat legumele si le-am taiat: ciupercile, pieptul de pui si ceapa - cubulete, morcovul si castanele - felii. 

Am incins uleiul si am pus legumele si carnea. Le-am calit cateva minute dupa care am adaugat 100 ml apa, am condimentat dupa gust, am acoperit tigaia si am lasat la foc mic 5 minute, dupa care am adaugat ouale.  Am pus din nou capacul si am lasat la foc pana s-au copt. 

Am adaugat patrunjelul tocat marunt si branza rupta bucatele si am servit cu paine prajita unsa cu usturoi si ulei de masline. 

PS> E prima data cand gatesc cu castane. Nu prea am reusit sa mi dau seama ce gust au, insa textura mi-a placut maxim . Sigur o sa le mai folosesc de-acum incolo.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Coniac de cafea (de casa)

Cascaval de casa, dupa reteta mamei, sub supravegherea mamei

Ceapa umpluta cu ciuperci si dovlecel, la cuptor