luni, 20 octombrie 2014

Ulei aromatizat, picant


Acum ceva vreme, am cumparat de la un market un ulei picant. Probabil a fost vreo promotie  ceva, ca de atunci n-am mai gasit. Iar uleiul era delicios si perfect pentru salate, sosuri si alte picanterii. Perfect pentru mine care iubesc mancarea picanta si nesarata. Si ...uite-asa m-am hotarat sa-mi fac propriul ulei picant. 


Ingrediente:

ulei de floarea soarelui, 
1 ardei iute-iute,
2-3 frunze dafin, 
cateva boabe de piper verde.


Preparare:

Se taie ardeiul feliute, pentru a elibera mai repeed iuteala si se pune in sticla in care vom pastra uleiul.

Adaugam boabele de piper , frunzele de dafin si uleiul.

Agitam bine dupa care lasam la macerat 2-3 zile.

E iuteeee, dar perfect !!







2 comentarii:

Alice spunea...

Ce misto! Brava fataaaa.... uite ca mi-ai dat idei de lenevit intr-o duminica, sa fac si eu. Pup iu

Monya spunea...

Hai sar`na. Sper sa ti placa.

Salata de gnocchi

Zilele trecute am vazut o reteta asemănătoare și mi s-a părut destul de interesantă, așa că m-am hotarât să încerc și eu o varianta adaptată...