Reteta aceasta e pe post de "multumesc" trimis catre Ferma de prepelite Fundeni & Mihai, pentru premiul acordat pentru participarea la proiectul "Traditie si gastronomie romaneasca" . A fost cu adevarat o surpriza, cu atat mai mult cu cat participarea mea la provocare a fost din placere (atat pentru proiect cat si pentru initiatoarea acestuia). Insa, cand am primit outele de prepelita, ochii mi se invarteau ca margelele de bucurie.
Kinder-ul din dotare a fost si mai fericit :) (dupa cum observati) . Singura care nu se bucura cred ca e mamaia din piata de la care cumparam oua de prepelita, in fiecare joi din saptamana. Imi pare rau, dar saptamana asta am "dat divort" de ea. Sper sa ma ierte, dar....acum am avut 120 oute ce -si asteapta randul sa fie gatite
Kinder-ul din dotare a fost si mai fericit :) (dupa cum observati) . Singura care nu se bucura cred ca e mamaia din piata de la care cumparam oua de prepelita, in fiecare joi din saptamana. Imi pare rau, dar saptamana asta am "dat divort" de ea. Sper sa ma ierte, dar....acum am
Ingrediente:
aluat:
400 gr faina,
25 gr drojdie proaspata,
130 gr zahar,
12 oua prepelita,
125 ml lapte caldut,
coaja de la o portocala
1 plic zahar vanilat, ulei (aprox. 150 ml)
umplutura:
250 gr branza proaspata de vaci,
12 oua prepelita,
4 linguri zahar,
1/2 fiola esenta rom,
1 plic zahar vanilat,
150 gr stafide
pt.uns:
2 oua prepelita
Preparare
Intr-un bol, punem faina, facem o adancitura in mijloc si punem drojdia dizolvata in laptele caldut. Adaugam si restul ingredientelor (mai putin uleiul). Amestecam .
Cand obtinem un aluat lipicios adaugam putin ulei. De aici framantam, turnand ulei din cand in cand pana obtinem un aluat nelipicios.
Acoperim cu un prosop si lasam la crescut / dospit (intr-un loc ferit de curent) cam jumatate de ora.
Intre timp pregatim umplutura.
Punem branza intr-un castron , adaugam ouale, stafidele, zaharul si esentele. Omogenizam.
Pudram masa de lucru cu faina.
Impartim aluatul in 2 bucati mari din care intindem 2 foi dreptunghiulare (de marimea tavii in care coacem placinta) si o bucata mica din care facem doua snururi subtiri pe care le impletim.
Intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt sau cu unt /ulei si faina asezam prima foaie de aluat. Turnam umplutura de branza, asezam a doua foaie de aluat. De jur imprejurul tavii, punem snurul din aluat.
7 comentarii:
Foarte Buna !
Arata asa de bine placinta cu branza.Dar mica printesa e o frumusete!
Vaiiiii!!!! Nu contest gustul placintei. Arata si foarte bine, dar mica printesa este chiar de acolo, din poveste!!! Sa nu-i fie de deochi!! Ochisorii ei spun tot! <3
Super,super,bravo ai fost prima!
iar pe micutza,iti vine s-o papi cu tot cu placinta!
Pup si weekend minunat!
In mare incurcatura m-ai bagat, draga Monica !
Stau cu un ochi la bunatatea de placinta si cu celelalt la ingerasul tau drag si scump !
Amandoua sunt minunate si pe tine te tzuc cu drag !
Foarte faina si delcioasa! Dar subscriu fetelot, micuta e superba si delicioasa! :-*
Va multumesc pentru cuvintele frumoase si va pup pe fiecare n parte !
Iar, ca si mama proprietara a zgatiei din poze, sunt mega mandra :)
Trimiteți un comentariu