Primavara aceasta a fost vremea lor, a ciupercutelor, dar mai ales a painisoarelor si a hribilor. Despre ciupercutele astea mici si colorate v-am mai povestit , dar nu pot sa nu va spun din nou ca-s super mega gustoase si carnoase.
Trecand peste gandurile pesimiste ale unora "dar nu mor de la ele?" sau "dar cine le-a cules sigur le stie bine?" - ca deh, sunt ciuperci boi 100%, culese din padurile noastre, cand iei prima imbucatura, iti garantez ca nu te poti opri.
Dar, chiar de nu ai ciuperci de padure, poti incerca cu ciupercile din supermarket.
Si nu pot sa nu spun ca ma simt norocoasa , cand ma gandesc cat sunt de privilegiata si ma pot bucura de astfel de bunatati.
Ingrediente:
10 ciuperci (doar palariile),
3 oua,
4 linguri faina,
sare, piper
Preparare:
Spalam ciupercile bine , si le dam un clocot.
Batem ouale. Adaugam faina. Condimentam dupa gust cu sare si piper.
Trecem fiecare palarie prin compozitie si le prajim pe fiecare parte in ulei incins.
Le scoatem pe un servetel de hartie pentru a elimina plusul de ulei si le servim.
Merg de minune alaturi de un sos de iaurt cu usturoi.
S-aveti pofta !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu