In aceasta perioada a anului, cred ca nu exista zi in care sa nu pregatesc ceva cu dovlecei. Fie o parjoala, fie un dovlecel pane, fie dovlecel umplut si multe alte chestii gustoase. Nu e cam mult va intrebati? Pentru noi nu. Ne plac dovleceii , au o serie de proprietati nutritive si sunt si usor de gatit.
Ce-as mai putea spune despre dovlecii astia ? Nimic, doar ca azi va prezint o delicioasa rulada de dovlecei si crema de branza.
Ingrediente:
2 dovlecei,
2 catei usturoi,
1 ceapa,
2 oua,
4 linguri faina,
4-5 fire marar verde,
sare, piper,
umplutura:
200 gr branza de vaci,
50 gr unt,
sare, piper
Preparare:
Spalam si curatam dovleceii de coaja, apoi ii dam prin razatoarea mica.
Stoarcem bine dovleceii de zeama.
Adaugam ouale, faina, mararul tocat marunt, ceapa tocata si usturoiu zdrobit si amestecam.
Tapetam o tava dreptunghiulara, cu hartie de copt si turnam un strat nu foarte gros de compozitie (trebuie sa ne iasa un blat pentru rulada).
Dam la cuptorul incins in prealabil pentru aproximativ 30-35 min, apoi scoatem tava si lasam la racit.
Intre timp pregatim crema de branza. Mixam branza cu untul, sare si piper dupa gust.
Intimdem un strat generos de crema si rulam cu grija. Lasam rulada la rece pentru minim o ora, apoi o feliem si o savuram.
S-aveti pofta !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu