luni, 6 iunie 2016

Tocanita de vitel


O reteta simpla , cu ingrediente putine dar delicioasa, pe care va sfatuiesc sa o incercati. Initial pornisem sa fac o tocanita din carne de vitel (muschi) insa am scos punga gresita din congelator si cand s-a dezghetat aveam o limba mare in loc de muschi :) asa ca...dar a iesit grozava ! 


Ingrediente:
500 gr carne de vitel (eu am avut limba)
2 linguri faina,
2 linguri ulei ,
1 ceapa mare,
1 morcov,
4-5 catei usturoi
1 lingurita boia de ardei dulce,
200 ml supa vita,
150 ml vin alb,
5 linguri pasta de rosii,
1-2 fire cimbru,
1-2 frunze dafin,
piper, sare

pentru servit:
400 gr paste


Preparare:

Curatam limbile de vitel si le dam un clocot.

Le clatim in apa curata, le curatam de pielite si le taiem bucatele . Le dam prin faina si le prajim 2-3 minute in ulei dupa care le scoatem pe o farfurie. 

In locul lor, punem la calit morcovul ras si ceapa tocata marunt. Dupa aproape 1 minut, punem din nou carnea in tigaie, amestecam si lasam la foc mic inca 2 minute. 

Adaugam supa, vinul, pasta de rosii, usturoiul tocat, frunzele de dafin, cimbrul si boabele de piper.

Acoperim vasul cu un capac si lasam la foc mic pana se ingroasa sosul ( 40-50 minute). 

Noi am servit cu paste pe care le-am fiert conform instructiunilor de pe pachet. 

Le-am scurs de apa si am adaugat tocana peste ele, ornand cu o frunza de leustean.


S-aveti pofta !

Un comentariu:

Cristina spunea...

Chiar mi-ai facut pofta!!

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...