Ca sunt fan dovlecel, nu mai este o noutate, martor fiind multitudinea de retete cu dovlecel (daca dati o cautare cu ”dovlecel” o sa va convingeti) sau faptul ca mai am putin si pun dovlecei si-n cafea, dupa cum spun ai mei doi. Ei, da, trebuie sa recunosc ca mi plac destul de mult dovleceii si ca-n acelasi timp incerc sa folosesc fiecare bucatica de leguma din bucatarie. Am eu asa un pitic de ceva vreme ....
Azi dupa o tura de snitele de dovlecel, mi-au ramas cateva capete si cum se impunea sa mi pun ceva de mancare si la pachet , m-am decis sa le valorific inntr-o omleta.
Ingrediente:
2 oua,
3 felii zucchini,
1/2 ceapa,
sare, piper, ulei
Preparare:
Taiem dovlecelul cubulete mici si le punem in tigaia pentru omleta, cu o lingura de ulei.
Adaugam si ceapa tocata marunt.
Amestecam din cand in cand.
Dupa 2-3 minute adaugam ouale batute si condimentate dupa gust.
Lasam sa se coaca si intoarcem .
Pentru a obtine o omleta intreaga, eu ma folosesc de un capac. Pun omleta cu partea coapta pe capac, apoi o rastorn inapoi in tigaie.
Mai lasam putin la foc si gata.
Kinderul din dotare, are preferinta sa i pun pe farfurie omleta-pizza, asa ca o tai in triunghiuri si o servim.
S-aveti pofta !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu