Ingrediente:
pt.chiftele:
1 kg carne tocata amestec de porc si vita,
1 ceapa mare taiata marunt,
1 ou,
1 cana de pesmet,
sare, piper, marar,
pt. maioneză:
3 ouă,
ulei
1 kg ceapă,
200 ml otet,
Preparare:
Incepem cu chiftelele, ca-s mai migaloase si trebuie să se răcească complet până le punem în maioneză.
Tocam marunt ceapa şi o călim 1-2 minute cu o lingură de ulei.
Amestecăm toate ingredientele , condimentăm după gust, modelam chiftelutele, rotunde, de mărimea unor măsline.
Le putem coace la cuptor sau in tigaie, in ulei pe aragaz. Având în vedere că vom avea şi maioneza, am ales sa le coc in cuptor, pentru a fi mai light, aşa că le-am asezat în tava, pe hartie de copt.
Dăm tava la cuptorul încins la 180°, 30-35 minute. Pe la jumatatea timpului de coacere scoatem tava si agităm bine chiftelele, sa se rumeneasca uniform. Când sunte rumene, le scoatem şi le lăsăm la răcit.
Ceapa o taiem solzişori şi o punem la fiert în apă cu oţet , până devine sticloasa. O scoatem , o lasam sa se răcorească apoi o stoarcem.
Facem maioneza din 2 ouă fierte şi unul crud (doar gălbenuşurile) pe care le fgrecăm cu ulei şi un praf de sare.
Punem toate ingredintele intr-un vas, amestecam, condimentam daca mai e necesar si lasam la rece, macar o ora pentru a se imbina aromele.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu