Chiar daca afara e mai cald decat mi am putut imagina, mi-am făcut curaj şi am pornit cuptorul. Oricum ar fi, cred ca a fost o idee mai buna decât să stau si să învârt în vreo 3 cratite, într-un nor insuportabil de căldură, cu apele curgând pe mine.
Curajul a venit din nevoia de a-mi hrăni familia din dotare (cum imi place mie să le spun) , si cum prea mult chef n aveam, am ales o reteta simplă dar delicioasă, care merge de minune chiar şi pentru pachetelul de a doua zi, de la birou.
Ingrediente:
2 vinete,
400 gr carne tocată , de pui,
100 gr ciuperci,
1 ceapă,
2 căţei usturoi,
mărar proaspăt tocat,
sare, piper, ulei
Preparare:
Spălăm vinetele şi le taiem în jumătate pe lungime. Scobim miezul cu o lingura.
Tocam ceapa marunt şi o adaugam peste carne. Adaugăm şi usturoiul zdrobit, mararul si condimentam dupa gust.
Ciupercile le tocam marunt si le punem si pe ele peste carne.
Umplem vinetele si stropim cu ulei de masline le asezam in tava ,acoperim cu folie sau cu capac (dacă are) si dam la cuptor pentru aproximativ 35-40 minute.
Servim cu patrunjel verde tocat si o lingura de smantana.
Garantez că mănânci de te poti bate pe burtă la final.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu