A fost ziua mamei mele şi am făcut o mică petrecere
(vecini, rude , neamuri, etc.) . Şi cum ziua ei cade de fiecare dată în postul
Paştelui, de fiecare dată avem două variante de meniu: de post şi de dulce (sau
cum s-o numi). Deh, ce să-i faci dacă şi musafirii sunt de două feluri : cei
care postesc şi cei care manâncă orice.
La aperitive am avut roşii umplute cu cremă de brânză şi
roşii umplute cu cremă de conopidă şi dovleac , despre care vă voi povesti azi.
Nu de alta, dar au ieşi de-li-cioa-se şi pot fi pregătite oricând, nu numai în
zilele de post.
Ingrediente:
6 rosii,
500 gr conopidă,
200-300 gr dovleac portocaliu,
3 cătei usturoi,
sare, piper,
2-3 linguri ulei
Preparare:
Tăiem un căpăcel la rosii şi cu o lingurita scobim tot
miezul, apoi le punem cu scobitura în jos să se scurgă bine de tot.
Între timp, fierbem conopida şi dovleacul. Incercăm din
când în când să vedem dacă e gata. Când furculita intră cu uşurinţă, inseamnăcă
sunt fierte.
Scurgem apa în care au fiert , adăugăm uleiul şi pasăm cu
blenderul vertical, împreună cu căteii de usturoi.
Condimentăm după gust cu sare şi piper.
Umplem roşiile cu această cremă, decorăm şi servim.
S-aveti pofta !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu