De obicei, la noi în bucătărie, e ziua în care se
gătesc supe cremă . Că în restul zilelor avem ciorbă de perisoare J .
Fiind iarnă, nu avem prea multe legume la
dispoziţie (şi mă refer la legumele crescute în grădină, în pământ, nu la astea
de seră), dar încerc să le combin cât mai mult, pentru a nu ne plictisi de
acelaşi gust.
De data asta am făcut o supă cremă cu morcov şi
telina. Şi piept de pui bineînţeles.
Ingrediente:
½ piept de pui,
1 ţelină,
3 morcovi,
1 ceapă,
Sare, piper.
Preparare:
Tăiem în bucăţi potrivite toate ingredientele şi
le punem la fiert în 1,5 l apă.
Când sunt fierte, scoatem legumele şi pieptul de
pui şi le pasăm cu blenderul vertical, apoi le turnăm înapoi în apa în care au
fiert.
Condimentăm după gust, amestecăm şi mai lăsăm la
foc mic 5 minute.
Servim cu pâine prăjită . Dacă doriţi puteţi
adăuga şi o lingura de smântână.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu