Supa crema de piept de pui cu morcov si telina


De obicei, la noi în bucătărie, e ziua în care se gătesc supe cremă . Că în restul zilelor avem ciorbă de perisoare J .

Fiind iarnă, nu avem prea multe legume la dispoziţie (şi mă refer la legumele crescute în grădină, în pământ, nu la astea de seră), dar încerc să le combin cât mai mult, pentru a nu ne plictisi de acelaşi gust.


De data asta am făcut o supă cremă cu morcov şi telina. Şi piept de pui bineînţeles.


Ingrediente:

½ piept de pui,
1 ţelină,
3 morcovi,
1 ceapă,
Sare, piper.


Preparare:

Tăiem în bucăţi potrivite toate ingredientele şi le punem la fiert în 1,5 l apă.

Când sunt fierte, scoatem legumele şi pieptul de pui şi le pasăm cu blenderul vertical, apoi le turnăm înapoi în apa în care au fiert.

Condimentăm după gust, amestecăm şi mai lăsăm la foc mic 5 minute.

Servim cu pâine prăjită . Dacă doriţi puteţi adăuga şi o lingura de smântână. 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Coniac de cafea (de casa)

Saratele cu branza

Tocana de cartofi si afumatura