Îmi plac supele cremă şi încerc diverse combinaţii. Unele
mei reuşite altele nu. Cred că depinde de gusturi. De departe însă supa cremă
de rosii cu puţin busuioc, e în topul preferinţelor. Şi dacă vara profit de
roşiile proaspete şi parfumate din grădină, iarna îmi bag nasul în congelator
şi scot o cutiuţă de roşii congelate (roşii tot din grădină culese). Am
încercat şi cu roşiile existente pe piaţă în această perioadă, însă nu are nii
un gust. Dar nici unul.
Aşa că acum nu-mi mai rămâne decât să mă rog să vină mai
repede vara, nu de alta dar mai am rosii congelate numai de o portie de supă.
Supa de azi am îmbogaţit-o cu puţin orez, să fie mai
saţioasă şi mai consistentă, numai bună de luat la pachet, la serviciu.
Ingrediente:
500 gr rosii,
1 ceapa,
1 morcov,
1dovlecel,
1/2 telina
mica,
4 catei de usturoi,
1 leg.frunze de telina,
1 l supa de pui sau legume facuta
cu concentrat / apa,
1 lingura orez,
sare, piper, busuioc
1-2 linguri ulei de masline
Preparare:
Curăţăm, spălăm şi tăiem în bucăţi potrivite ca mărime
toate legumele.
Le punem la fiert în apă/supă.
Când sunt fierte bine (intră uşor furculiţa în ele) le
scurgem de apă / supa în care au fiert (pe care nu o aruncăm) . Legumele le pasăm
după care le punem din nou în supă. Adăugăm orezul, condimentăm după gust şi
mai punem la fiert 5-10 minute, la foc mic spre mediu.
Oprim focul, presărăm busuiocul proaspăt sau uscat (de
care avem). Lăsăm puţin să se răcorească şi servim.
S-aveti pofta !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu