Zilele
astea am încercat o nouă reţetă de pască, fără aluat. Ce-ţi poţi dori mai mult
de atât? Iar rezultatul a fost absolut delicios. Si se păstrează foarte bine
câteva zile (nu se întăreşte). Poate fi şi un desert gustos şi uşor de preparat
când ai prietenii în vizită. Singura problema este că trebuie să aştepti puţin
să se răcească şi e greu să rezişti mirosului.
De
acum cred ca aşa va arăta noua noastră “plăcintă cu brânză”. Sau mai bine spus,
vom mânca pască mai mereu, pentru-că avem destul de multă brânză de vaci la
dispoziţie (furnizor una bucată mama) .
Ingrediente:
5
ouă,
8
linguri zahăr,
5
linguri făină,
5
linguri smântână,
1
kg brânză vaci ,
1
linguriţă coajă rasă lamiae,
esenţă
de rom,
esenţă
de vanilie,
½
plic praf de copt,
50-100
gr stafide.
Preparare:
Punem stafidele la înmuiat în apă
călduţă.
Spargem ouale şi separăm albuşurile
de gălbenuşuri, în 2 vase.
Albuşurile le batem spumă cu un praf
de sare.
Gălbenuşurile le frecăm cu zahărul
până ce se topeşte. Adăugăm smântâna, coaja de lamaie şi esenţele. Amestecăm cu
o spatula.
Dacă vreţi o consistenţă mai fină,
puteţi mixa brânza de vaci cu blenderul vertical.
Adăugăm brânza şi stafidele.
Amestecăm din nou.
Încorporăm făina amestecată în
prealabil cu praful de copt.
Turnăm aalbuşurile batute spumă şi
amestecăm din nou.
Compoziţia o turnăm într-o tavă (rotunda/diametrul de 24 cm) tapetată cu hârtie de copt . Hartia de copt am uns-o cu putin ulei si am presarat putina faina. (asa sunt sigura ca nu se lipeste)
Dăm tava la cuptorul incins în
prealabil. Primele 20 minute lăsăm focul la 200 gr apoi, scădem temperature la
165 gr pentru încă 50-55 minute.
Lasam sa se raceasca bine apoi feliem si servim pudrata cu zahar.
2 comentarii:
Buna ziua! Imi puteti spune, ce diametru are forma, in care a fost coapta pasca?
buna ziua,
24 cm
Trimiteți un comentariu