In copilărie aveam parte de cele mai simple deserturi . Dar şi
cele mai gustoase. Acum, mare parte dintre noi ne dorim să revenim la acea
simplitate. Ne-am săturat de choix-a-la –crem, de lava-cake, de parfait uri şi
ne dorim ca macar din cand în cand să mancăm un fruct cu gust dintr-un copac
nestropit cu fel de fel de chimicale, de o capşună dulce si parfumată etc.
Insă, în acelaşi timp încercăm să dăm un aer /aspect modern chiar şi celor mai
simple dulciuri. Să adaugăm un strop de “nou”.
Aşa am facut şi eu şi am transformat clasica tartă cu visine , cu
aluat pufos de pandişpan, în brioşe cu visine şi puţin praf de lavandă.
Ingrediente:
- pentru 14 brioșe, vă trebuie:
400 gr vișine fără sâmburi ,
4 ouă,
140 gr zahăr,
150 gr făină,
4 linguri de unt topit / ulei,
1 linguriță esenţă vanilie /zahăr vanilat,
1/2 lingurita lavanda uscata si macinata.
Preparare:
Separăm albuşurile de gălbenuşuri.
Gălbenuşurile le batem cu untul topit/uleiul şi esenţa de vanilie si lavanda, până devin spumoase.
Albuşurile le batem spumă (lejeră, nu pentru blat/chec) cu un praf
de sare şi zahărul.
Încorporăm gălbenuşurile şi omogenizăm.
Adăugăm făina , în ploaie ( cernută) şi amestecăm din nou.
La final adăugăm vişinele şi amestecam usor.
Pregătim formele pentru brioşe. Cu o lingură, umplem fiecare forma cam pe trei sferturi apoi le dăm la cuptorul
încins în prealabil la 180 gr, pentru 35-40 minute.
Le scoatem din forme, le lăsăm să se răcească puţin, le pudrăm cu
zahăr şi le servim.
S-aveti pofta !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu