luni, 9 iulie 2018

Briose cu visine


In copilărie aveam parte de cele mai simple deserturi . Dar şi cele mai gustoase. Acum, mare parte dintre noi ne dorim să revenim la acea simplitate. Ne-am săturat de choix-a-la –crem, de lava-cake, de parfait uri şi ne dorim ca macar din cand în cand să mancăm un fruct cu gust dintr-un copac nestropit cu fel de fel de chimicale, de o capşună dulce si parfumată etc. Insă, în acelaşi timp încercăm să dăm un aer /aspect modern chiar şi celor mai simple dulciuri. Să adaugăm un strop de “nou”.
Aşa am facut şi eu şi am transformat clasica tartă cu visine , cu aluat pufos de pandişpan, în brioşe cu visine şi puţin praf de lavandă. 


Ingrediente:
- pentru 14 brioșe, vă trebuie:

400 gr vișine fără sâmburi ,
4 ouă,
140 gr zahăr,
150 gr făină,
4 linguri de unt topit / ulei,

1 linguriță esenţă vanilie /zahăr vanilat, 
1/2 lingurita lavanda uscata si macinata.


Preparare:

Separăm albuşurile de gălbenuşuri.

Gălbenuşurile le batem cu untul topit/uleiul şi esenţa de vanilie si lavanda, până devin spumoase.

Albuşurile le batem spumă (lejeră, nu pentru blat/chec) cu un praf de sare şi zahărul.

Încorporăm gălbenuşurile şi omogenizăm.

Adăugăm făina , în ploaie ( cernută) şi amestecăm din nou.

La final adăugăm vişinele şi amestecam usor.

Pregătim formele pentru brioşe.  Cu o lingură, umplem fiecare forma cam  pe trei sferturi apoi le dăm la cuptorul încins în prealabil la 180 gr, pentru 35-40 minute.

Le scoatem din forme, le lăsăm să se răcească puţin, le pudrăm cu zahăr şi le servim.



S-aveti pofta !




Niciun comentariu:

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...