Încă se mai
găsesc căpşuni pe piaţă, aşa că mai aveţi timp să încercaţi acest desert
simplu, răcoros şi mai ales sănătos. Şi dacă nu vă plac căpşunile le puteţi
înlocui cu orice alt fruct vă încântă papilele gustative.
Ingrediente:
500 gr căpşuni,
100 gr seminţe chia,
200 ml lapte migdale,
50 gr miez,
1 linguriţă miere de albine.
Preparare:
Spălăm căpşunile şi le curăţăm de codiţe.
Păstrăm 4-5 căpşuni întregi pentru décor. Restul, le punem într-un
vas, adăugăm linguriţa de miere şi le mixăm cu blenderul.
Împărţim seminţele de chia în două părţi egale. Într-un vas
amestecăm seminţele de chia cu laptele de migdale şi în altul seminţele de chia
cu căpşunile pasate. Lăsăm 2-3 ore la rece.
Cu o lingură, punem într-un castron un strat de budinca de chia cu
capşuni, un strat cu budincă de chia cu lapte de migdale si finalizam cu un strat de budinca de capsuni.
Finisam cu putina nuca
macinată şi cu căpşuni.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu