Ce faci cand prin frigider /congelator mai găseşti rătăcite câteva
bucăţele de brânză şi o foaie de aluat?? Plăcintă bineînţeles. Sau bulete de
brânză după reţeta de aici.
Eu am ales să fac plăcintă de tura asta, fiind numai bună de luat
la pacheţel la serviciu , pe vremea asta călduroasă. Mai pui în caserolă o
rosie şi ai un prânz delicios şi sănătos.
Ingrediente:
300-400 gr brânză (eu am avut urda)
2-3 fire ceapă verde,
2 fire usturoi verde,
1ou,
câteva fire mărar ,
sare, piper (după gust)
½ foaie aluat foietaj
Preparare:
Tăiem mărunt toate verdeţurile.
Într-un castron încăpător punem brânza, puăle şi
verdeţurile şi amestecăm.
Întindem foaia de aluat şi punem compoziţia de brânză
într-un strat omogen şi generos.
Rulăm şi aşezăm într-o tavă de chec. Ungem cu ou
bătut, presărăm seminţe după gust (susan, mac, in). Dăm tava la cuptorul
încins în prealabil la 180 grade, pentru 45-50 minute.
Lăsăm să se racească şi feliem.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu