Tort Raffaello





Ingrediente:

pentru blat:
8 albusuri
150 gr zahar
100 gr  nuca de cocos
40 gr de faina alba de grau
o lingura de esenta de vanilie
25 gr unt pentru uns tava

pentru crema:
250 gr mascarpone
150 gr ciocolata alba
200 ml frisca,
esenta de vanilie

pentru insiropat:
2 linguri de lapte de cocos
100 ml de apa
o lingura de zahar

pentru ornat:
50 gr nuca de cocos,
o lingurita cacao, 
6 bomboane raffaello



Preparare:

Blat

Pregatim o tava rotunda de tort, cu peretii detasabili. Punem pe fundul acesteia hartie de copt iar peretii ii ungem cu unt.

Intr-un vas punem albusurile, adaugam un praf de sare si le batem bine cu mixerul. Cand albusurile s-au batut bine incepem sa adaugam treptat zaharul si batem in continuare (pana cand daca intoarcem castronul nu vor cadea.)

Adaugam esenta de vanilie, nuca de cocos si faina, si amestecam cu o spatula/lingură, cu miscari usoare, de jos in sus pâna la amestecare completa.

Punem compozitia obtinuta in tava pregatita si o dam in cuptorul incins pentru aproximativ 30 de minute (in functie de cum coace cuptorul). Blatul este copt cand incepe sa se rumeneasca pe deasupra si daca facem testul cu scobitoarea aceasta iese curata.


Cand blatul este gata il scoatem din cuptor si il lasam doua trei minute la racit dupa care imediat il scoatem, şi-l lăsăm la racit pe un gratar.


 Crema de mascarpone cu ciocolata alba

Scoatem branza mascarpone din frigider cu macar o ora inainte de a face crema ca sa ajunga la temperatura camerei si sa poata fi mai usor prelucrata. Frecam bine branza mascarpone pentru cremozitate.

Ciocolata alba o rupem bucati si o topim pe baie de aburi. Lasam putin la racit apoi o amestecăm cu brânza, adăugând câte o lingura de mascarpone in ciocolata.
Amestecam, apoi mai adaugam inca o lingura si la fel amestecam, dupa care adaugam totul in compozitia de mascarpone. Dacă turnăm de la început ciocolata în mascarpone riscam să ni se taie crema.

Batem frişca lichidă până se întăreşte. Luam doua-trei linguri de crema de mascarpone si le amestecam in frisca dupa care punem totul in crema de mascarpone. Omogenizam cu miscari usoare, de jos in sus. Dam crema la frigider pentru cateva ore bune, de preferat peste noapte.

Sirop

Amestecam laptele de cocos cu apa si zaharul si il punem intr-o craticioara, pe foc şi-l lasam sa fiarba cateva clocote, cat sa se topeasca zaharul dupa care dam la racit.

Asamblarea tortului

Taiem blatul de tort pe orizontala, în trei felii egale(pe cât posibil) apoi însiropam fiecare felie.

Împartim crema in trei parti, dar lasam mai multa cantitate pentru imbracat tortul la exterior.

Pe un platou aşezăm prima felie de tort , apoi prima cantitate de cremă . Aşezăm ce-a de-a doua felie de blat şi o nouă cantitate de cremă.

Îmbrăcăm tortul la exterior cu crema rămasă din care pastram cateva linguri pentru a face cu posh-ul cateva floricele deasupra. Eu am colorat crema rămasă cu putina cacao .

În fiecare floricică aşezăm câte o bomboană raffaello. Pudram cu nucă de cocos din belşug şi dăm din nou tortul la rece.

Al meu s-a crăpat puţin, dar a fost extraordinar de gustos. 



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Coniac de cafea (de casa)

Saratele cu branza

Tocana de cartofi si afumatura