Tarta cu morcov si portocale

Cu gandul la ceva dulce, dar mai "altfel" decat de obicei, mi-a venit trasnita idee sa fac o tarta cu morcov si portocale. Si unde mai pui, ca, cu ocazia asta mi-am testat noua achizitie: tigaia dry cooker (atat de laudata la TV). Pot sa spun ca e ok, isi merita banii. 
Dincolo de aspectul  foarte colorat si imbietor si la gust a iesit foooarte buna (cel putin asa au afirmat cei care au gustat-o). 

Ingrediente:
1 morcov (mai mare)
2 portocale,
2 oua,
200 gr unt,
200 gr faina,
100 gr zahar,
150 ml lapte

Preparare:
Se pun intr-un vas ouale, laptele, faina, zaharul si untul si se amesteca (cu mixerul de preferat) pana se obtine o crema un pic mai groasa ca cea pentru clatite.
Fructele si legumele (adica portocalele si morcovul) se taie felii / cubulete potrivite ca marime.
Se toarna compozitia in tava (in cazul meu fara  a o unge cu ulei sau tapeta cu faina, ca asa spune in reclama), se adauga fructele si sa da la cuptorul preincalzit , la foc mediu, pentru aproximativ 35-40 minute.
Se scoate din tava, se lasa la racit si se serveste !!! Va doresc pofta buna !!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Bulete de branza

Coniac de cafea (de casa)

Cascaval de casa, dupa reteta mamei, sub supravegherea mamei