marți, 28 iunie 2011

Cartofi noi cu boabe de mustar

E sezonul cartofilor noi....e sezonul bunatatilor....acesti cartofi pot fi preparati in fel si chip si parca de fiecare data avem aceeasi replica "sunt mai gustosi decat cartofii vechi". Hmmm, oare asa o fi, sau e doar psihicul nostru care lucreaza intens??? Nu stiu, dar stiu ca si eu am incercat o reteta noua (pt.mine) de cartofi noi ....
Pret ...aproximativ 12-15 lei (in functie de locul in care va faceti cumparaturile)
 
Ingrediente:
1 kg cartofi,
2 carnati taranesti,
1 pachet boabe de mustar,
1 ceapa verde,
1 ardei iute (rosu-pt.culoare),
1 legatura patrunjel verde, 
condimente.
 
Preparare:
Cartofii se curata de coaja (fie ii radeti cu cutitul- ca la morcov, fie ii curatati normal -ca la mar) ii taiati rondele de grosime medie si-i puneti la fiert pt. 10 minute.
Intre timp, taiati carnatii felii si-i prajiti  foarte putin intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei. Adaugati ceapa si ardeiul iute si mai prajiti 2-3 minute.
Cand au fiert cartofii pe jumatate, se scot si se aseaza intr-un vas yena (sau orice vas poate fi folosit la cuptor), se adauga carnatii, ceapa, ardeiul, boabele de mustar(zdrobite un pic in prealabil, pentru a emana o aroma mai deosebita si mai puternica) si 3 linguri ulei. Se amesteca cu grija sa nu se sfarame si se da la cuptorul incins pentru 15-20 minute, la foc mediu.
Cand e gata se serveste cu patrunjel tocat deasupra, pentru un gust si o aroma deosebita.
Pofta buna !

Niciun comentariu:

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...