Un desert dulce (mult prea dulce pentru gustul meu , parca), dar racoros si delicios pentru zilele de vara si o masa cu prietenii !!!
Ingrediente:200 gr ciocolata neagra (vrac),
300 ml frisca lichida,
5 oua,
1 esenta rom /portocale,
100 gr zahar pudra
Pentru ornat :
1 portocala si cateva frunze de menta proaspata.
Preparare:
Se separa galbenusurile de albusurile care se bat spuma si se dau la rece pentru a nu se topi.
Intre timp topim ciocolata, impreuna cu esenta, la bain marie si lasam la racit. Cand se raceste, incorporam galbenusurile si zaharul pudra.
Frisca se bate conform instructiunilor de pe cutie.
Cand se raceste ciocolata se amesteca cu albusurile batute spuma si cu frisca.
Se toarna in castronele si se da la frigider pentru 1-2 ore.
Se orneaza dupa preferinta sau indemanare si se serveste.
Pofta Buna !!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu