Saramura de pastrav

Din oceanul Pacific a iesit un peste mic si pe coada lui scria "mananca-ma dumneata". Ei bine, nu ! Pestele meu n-a iesit din ocean ci din minunatul tinut Vatra Dornei, de la una din zecile de pastravarii din zona. Ghinionul acestor 2 pestisori a fost ca dupa o vizita la "acvariile naturale"(cu scopul de a distra copilul si de a-i arata pestisorii din apa) , kinderul din dotare urla ca din gura de sarpe "mami, api, peti", iar singura solutie a fost "uite mami, luam si noi un pestisor acasa". Si asta le-a fost sfarsitul.............

Ingrediente:
2 pastravi
o ceapa
o rosie
un ardei iute
2 ardei grasi, 
ulei -cateva linguri, sare, piper

Preparare:
Pastravii ii eviscerezi, ii cureti (eu am scapat de operatiunile  astea, i-am luat gata decapitati si curatati), ii speli, ii usuci cu un prosop de hartie si ii condimentezi cu sare si piper, dupa care ii frigi intr-o tigaie tip grill, bine incinsa.
Separat, intr-o cratita, incingi putin ulei, adaugi ceapa taiata solzisori, ardeii (inclusiv cel iute) taiati cubulete si ii calesti 5 minute, dupa care adaugi 300 ml apa, rosia curatata de coaja si taiata cubulete.
Acoperi vasul cu un capac si lasi sa fiarba la foc mic, 30-35 de minute.
Pofta buna !!!

Comentarii

Alice a spus…
introducere perfecta =))))))))))
Lubita Iancu a spus…
Saramură Bună,pregătită intr-un alt mod decât mine dar Monica,tu nu pui usturoi la saramură?

Postări populare de pe acest blog

Coniac de cafea (de casa)

Ceapa umpluta cu ciuperci si dovlecel, la cuptor

Salata de chiftelute cu ceapa marinata