luni, 18 februarie 2013

Sirop din muguri de brad

...stiu ca nu e sezon de muguri de brad,
...stiu ca ma veti intreba ce sa faceti acum cu reteta asta..insa, sta de prea mult timp in asteptare, si ma tot impiedic de ea la capitolul "nefinalizate"
..... si mai stiu ca e iarna, e sezonul racelilor, iar siropul de brad e de mare ajutor in aceasta perioada 
.... si  acus-acus vine primavara si vom avea muguri de brad, asa ca ...iat-o !!!
In plus, siropul de brad, are o multime de beneficii, printre care ....si....:
reglarea poftei de mancare, dezinfectarea gurii - improspatarea respiratiei,
bronşite cronice, faringită, laringită,
tuse, răceală, afectiuni ale tractului respirator,
amigdalită, astm bronşic, gripă,
alergii.
Sa nu mai vorbim de rolul terapeutic: calmant al tusei, modificator al secretiilor bronsice, expectorant, coleretic, colagog, antitusiv, emolient în infectiile acute ale aparatului respirator, antiseptic, antiinflamator.
Trateaza: anemia, demineralizarea, debilitatea, anorexia, lipsa poftei de mancare, migrena, senzatia de voma, oboseala intelectuala, gastroenterita ...si lista poate continua......

Prepararea este super-mega simpla (si in plus, daca va culegeti singuri mugurii de brad din padure beneficiati în mod gratuit, de inhalaţii cu uleiuri volatile naturale, se vor fortifica plămânii, căile respiratorii se vor elibera de spută, iar respiraţia va fi mai profundă şi mai uşoară)  : 
Intr-un borcan de sticlă se pun, în straturi alternative, 1 kg muguri de brad şi 1 kg zahăr sau 1 kg miere de albine, ultimul strat (de grosimea degetului), fiind de zahar / miere. Se închide borcanul ermetic şi se lasă la soare timp de 5-10 zile, până se separă siropul. Se strecoară prin stoarcere cu tifon, dupa care se pune în sticle ce se păstrează închise ermetic, la loc răcoros. 
Se vor consuma zilnic câte 2-3 linguri, înainte de mese, diluate în apă plată, minerală sau ceai fierbinte, având efecte în combaterea afecţiunilor respiratorii (tuse persistentă, bronşite cronice, astm bronşic, traheită, faringită, gripă, guturai, sinuzită, tuberculoză) si nu numai !

In concluzie, siropul de muguri de brad = sanatate la sticluta !!! Clar, nu-mi va lipsi niciodata din casa !!!

3 comentarii:

Unknown spunea...

e o reteta foafrte utila. Sper sa am ocazia sa o si aplic ;)

Unknown spunea...

*foarte :)

Monya spunea...

sa stii ca e de mare ajutor. Sau mai bine spus "rau n-are cum sa-ti faca"

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...