miercuri, 24 aprilie 2013

Tort BB si crema de iaurt

Dupa secole de lupte, mofturi si figuri la mancare..carora le-am pus capat (sau am incercat) prin "nu-ti revii, nu-ti fac nimic dulce" zilele astea mi-am calcat pe inima si am facut un "tort BB" ...adica un tort cu blat de biscuiti...bineinteles insotit de amenintarea "altceva nu mai primesti" :P  (oare ma mai crede??)
Ingrediente:
Blat:
250 gr biscuiti (eu am folosit de la bucuria si astfel n-am mai pus zahar),
250 gr unt,
1 esenta (de vanilie, in cazul meu)

Crema:
300 ml frisca lichida,
300 ml iaurt de fructe (de banane in cazul meu)
1 plic gelatina, 
apa.


Biscuitii se sfarama (eu i-am pus intr-o punga pe care am invelit-o intr-un prosop apoi i-am luat la bataie cu sucitorul de aluat) bine de tot si apoi se amesteca cu untul si esenta. Daca alegeti biscuitii obisnuiti puteti adauga in blat si 2-3 linguri de zahar.
Se tapeteaza o forma de tort cu peretii detasabili cu folie alimentara, se asaza aluatul de biscuiti in forma si se niveleaza bine. Se pune la frigider o ora.

Crema:
Frisca se bate si apoi se amesteca cu iaurturile si gelatina hidratata intai in cele 3 linguri de apa si topita pe baie de aburi. Se aseaza crema in forma, peste blatul de biscuiti , se niveleaza bine de tot si se da la rece 2 ore. Se scoate apoi, se detasaza peretii formei si se orneaza tortul cu putina ciocolata rasa.

Pofta mare.

5 comentarii:

Stefy spunea...

asa desert vreau si eu!!!

Unknown spunea...

Daca fac si eu mofturi la mancare...primesc o feliuta de tort? :)

Monya spunea...

@Paula....sigur ca da !! :D...

Monya spunea...

@Stefy....cu drag, oricand.

Unknown spunea...

Superb blog . Felicitari!
MICMIC | Magazin haine, jucarii pentru copii si bebelusi.
www.micmic.ro

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...