vineri, 17 mai 2013

Friptura de miel in sos de bere si rosii caramelizate


Si anul acesta am avut pe masa de Paste friptura de miel . La noi in familie nu avem inca mofturosi care sa refuze un astfel de deliciu. E drept ca in fiecare an avem miel "propriu" si stim cate luni are (nu se pune problema de ani), ce culoare avea, de la ce oita e, etc . etc.  astfel incat nu se pune problema "da` oare n-o fi caine?" . Si ..in plus...trebuie sa marturisesc ca n-am simtit niciodata "acel gust -cahhh- de oaie" ci doar o aroma deosebita fata de pui, porc, vita...

Ingrediente:
carne de miel (pulpa si coaste in cazul meu),
400 gr rosii cherry,
1 lingura zahar brun,
50 gr ulei de masline 
1 pahar bere,

1 crenguta menta verde,
1 crenguta rozmarin verde,
3-4 fire usturoi verde,
1 lamaie, 
sare si piper
Preparare:
Cu o seara inainte am pus carnea de miel la marinat  intr-un amestec de bere(trebuie sa recunosc ca berea a fost un impuls de moment-ma impiedicasem de sticla- insa a dat un gust bun bunutz si a fragezit friptura .. Parerea mea !!), ulei, menta, rozmarin, usturoi  (toate tocate marunt), sare si piper.
A doua zi am adaugat zeama de lamaie si am dat la cuptor pentru aproximativ 1 ora si jumatate.


Intre timp, am pregatit rosiile caramelizate. Am pus 3 linguri de ulei la incins si am adaugat rosiile (pe cele mai mari le-am taiat in jumatate). Cand au inceput sa se inmoaie putin am adaugat 1 lingura zahar brun si am amestecat incet, la foc mediu spre mic, pana s-a topit zaharul. Am oprit focul si am acoperit tigaia. Am servit alaturi de friptura.
O nebunie !!! 



3 comentarii:

Stefy spunea...

data viitoare sa ma chemi si pe mine la o portie ca eu nu gatesc acasa ca nu papa restul familiei!!!

Monya spunea...

CU o singura conditie...sa vii !!!

Unknown spunea...

Ce bine arat fripturica asta, cred ca e delicioasa!

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...