miercuri, 8 mai 2013

Oua vopsite cu coji de ceapa


Stiti vorba aia cu "... a 3-a zi dupa Scriptura...", ei bine cam asa m-am trezit si eu  acum, a 3-a zi dupa Paste, sa va prezit niscaiva oua "incondeiate" cu coji de ceapa uscata.


Procedura este simpla si non-toxica, adicatelea bio.

Tot ce aveti nevoie:
coji de ceapa uscata (le strangeti pe cele de la ceapa folosita la gatit, ca tot faceti atatea bunatati)
1 lingura otet (neaparat de mere ...glumesc !!)
ulei / slaninuta pt. dat luciu.

Preparare:

Punem la fiert cojile de ceapă (eu am avut si de ceapă rosie și de ceapă galbena - vreo 3 kg de ceapă au fost in total) cu apă cât să le cuprindă.
Lasam la fiert aproximativ 30 minute, după care, acoperim cu un capac si lasam așa macar 2 ore.
Strecurăm apa și o punem intr-un alt vas.

Spălăm ouăle, le punem in vasul cu apă colorata și le fierbem inca 15 minute. Cand sunt gata, le scoatem.

Eu am facut și câteva oua cu model (la cerere).
Pentru asta avem nevoie de :
frunze de diferite modele de la buruienile de prin curte (marar, patrunjel, papadie, trifou, trandafir etc),
o pereche de ciorapi lycra,
ată, 


Tăiem ciorapul în bucati potrivite (cam de o palma).
Luam fiecare ou, îi punem o frunza si-l învelim în ciorap. Strangem bine la un capăt și legăm cu ață.
Le punem în vasul cu apă colorată, având grijă sa fie acoperite și le fierbem.
Cand sunt fierte, le scoatem, indepartam frunzele si ciorapul și le lasam la uscat.

Cand sunt uscate bine le stergem cu un prosop cu putin ulei sau cu o bucatica de slanina pentru luciu.






2 comentarii:

Anonim spunea...

Ouale sunt COLORATE cu coji de ceapa! A incondeia inseamna a scrie cu ceara pe oua - ceea ce tu nu ai facut :(

Monya spunea...

multumesc de atentionare.....!!

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...