joi, 24 aprilie 2014

Paine impletita cu iaurt si seminte de floarea soarelui


Luna aceast am avut onoarea de a fi gazda Provocarii secrete , iar la rasfoit mi-a revenit blogul Kadiei . O stiu-virtual vorbind, iar blogul ei se afla in vizorul meu zilnic. Strasnica fata, va spun. O iubesc. Ador cum scrie despre ale sale calatorii si aventuri in lumea larga, despre ce a mai citit in ultima vreme, despre tot ce o inconjoara. Despre  Mfc nici nu mai vorbesc...pur si simplu ..."fara cuvinte" :) .  
Dar cum provocarea aceasta e una culinara, am revenit la partea de retete . M-am sucit, m-am razgandit, am bombanit printre dinti ca are atatea retete minunate si eu nu ma pot hotari ...pana cand am ajuns la sectiunea "painici". Aici...si mai mare dezmatul. Fel de fel de bunatati, care mai de care mai apetisante. Dupa ce le-am studiat pe fiecare in parte, m-am oprit la painea cu seminte. Surpriza...nu avea detalii  gen ingrediente, mod de preparare, etc. Asa ca  am ales sa fac o paine cu iaurt  si seminte. Ce a iesit??? Iata, rogu-va priviti :



Ingrediente:
250 gr faina alba de grau,
250 gr faina de secara, 
230 ml apa,
o lingura de seminte de floarea soarelui,
1 lingura sare,
200 ml iaurt,
2 linguri ulei,
1 lingura zahar,
un plic de drojdie uscata.

1 ou pentru uns.

Preparare:

Am pus ingredientele uscate in vasul pentru framantat. Am facut o adancitura si am pus ingredintele lichide. 

Am framantat pana am obtinut o coca nelipicioasa, apoi am acoperit si am lasat la dospit cam o ora. Daca e nevoie, mai puteti adauga putin ulei, in timpul framantarii.

Dupa ce a crescut , am impartit aluatul in doua parti egale. Fiecare bucata am impartit-o in alte 6 bucati (tot egale) din care am facut sase snururi. Am impletit painicile dupa modelul din filmuletul de mai jos (cam de pe la sec. 0.25 incolo)

Am asezat in tava, am uns cu oul batut si am presarat cateva seminte si am dat la cuptorul incins aproximativ 30 minute. 


E delicioasa. Aburinda, pufoasa, rumena si aerata ... Calda. Abia ascoasa din cuptor. Sa nu mai vorbesc de senzatia oferita atunci cand rupi cate o bucata...mmmm....incercati?

Va doresc pofta buna !!



6 comentarii:

TeoBucatar spunea...

Faina tare impletitura!

Kadia spunea...

Ti-am mai zis: arata fenomenal!
Multumesc mult pentru cuvintele calduroase :* si m-ai pus pe ganduri, unde-i reteta de paine cu seminte?! Promit sa remediez problema.

Agenda di Nico spunea...

O painica minunata,complimente!

Monya spunea...

Kadia , da click pe link ul din reteta si ajungi direct la painea cu seminte (fara reteta ) :)

Monya spunea...

Teo, multumesc !!

Monya spunea...

Nico...multumesc !!

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...