Acum ceva vreme, am cumparat de la un market un ulei picant. Probabil a fost vreo promotie ceva, ca de atunci n-am mai gasit. Iar uleiul era delicios si perfect pentru salate, sosuri si alte picanterii. Perfect pentru mine care iubesc mancarea picanta si nesarata. Si ...uite-asa m-am hotarat sa-mi fac propriul ulei picant.
Ingrediente:
ulei de floarea soarelui,
1 ardei iute-iute,
2-3 frunze dafin,
cateva boabe de piper verde.
Preparare:
Se taie ardeiul feliute, pentru a elibera mai repeed iuteala si se pune in sticla in care vom pastra uleiul.
Adaugam boabele de piper , frunzele de dafin si uleiul.
Agitam bine dupa care lasam la macerat 2-3 zile.
E iuteeee, dar perfect !!
2 comentarii:
Ce misto! Brava fataaaa.... uite ca mi-ai dat idei de lenevit intr-o duminica, sa fac si eu. Pup iu
Hai sar`na. Sper sa ti placa.
Trimiteți un comentariu