vineri, 19 februarie 2016

Sandvis-inima cu crema de branza



Ingrediente:

2 felii paine,
crema de branza, 
rosii



Preparare:

Din feliile de paine decupam cu o forma speciala (de inima in cazul meu) figurinele dorite pe care vom aseza crema de branza* si rosiile felii subtiri.

* eu am folosit crema de branza "home made"  .
   am amestecat 150 gr branza de vaci cu 2 fire de marar tocate marunt si un praf de sare. 


Presam putin cele doua felii de paine si servim.

Sunt ideale pentru kinderii mofturosi.

** va puteti juca cu ingredientele (rosii, castraveti, ardei, ridiche ) dar si cu gustul /culoarea cremei de branza (dulce, picant, sarata, acra )


Postarea merge la Provocarea "week-end cu spor", gazduita luna aceasta de Stefania


S-aveti pofta !

vineri, 12 februarie 2016

Eu sunt Malala.Recenzie.



"Eu sunt Malala" este povestea cutremuratoare a unei familii dezradacinate de uratenia terorismului, a luptei pentru educatia tinerelor si a curajului iesit din comun al unor parinti care-si iubesc nespus fata intr-o lume ce ofera totul fiilor.

Cartea ofera viziunea unui copil asupra importantei educatiei. Toata copilaria acesteia are in centru figura impunatoare a tatalui care lupta cu sistemul, cu saracia, cu mentalitatea celor din jur din dorinta de a deschide scoli atat pentru fete cat si pentru baieti.

Cand talibanii au ocupat Valea Swat din Pakistan, prea putini le-au stat impotriva. Aceştia spuneau că muzica este un păcat, femeilor le interziceau să meargă singure pe stradă şi fetelor să meargă la şcoală.

Deși a crescut într-o zonă a Pakistanului stăpânită de înfricoşătoarea umbră a terorismului, Malala a învăţat de mică să aibă curajul să vorbească în numele convingerilor sale.

În 2008, când talibanii au început să atace şcolile din Valea Swat pentru a opri educarea femeilor, Malala a întrebat într-un discurs public: "Cum îndrăznesc talibanii să-mi ia dreptul la educaţie?".

În 2009, a colaborat cu televiziunea BBC şi a publicat pe un blog, sub numele de Gul Makai, păreri despre ameninţările talibanilor. Identitatea i-a fost însă descoperită în acelaşi an. Totuşi, a continuat să-şi spună public părerea.

În 2011, a primit Pakistan's National Youth Peace Prize şi a fost nominalizată la International Children's Peace Prize. 

Pe 9 octombrie 2012 era pe cale sa-si plateasca indrazneala cu viata. A fost impuscata in cap, in timp ce se intorcea cu autobuzul de la scoala, si era greu de crezut ca avea sa scape cu viata. A supravietuit insa, iar miracolul acesta a purtat-o din valea indepartata unde traise tocmai in Statele Unite ale Americii, la New York pentru a -si continua lupta dreptului la educatie pentru toata lumea, inclusiv pentru copii pe care i-a vazut in una din zile la groapa de gunoi printre sobolani, si care i-au marcat o buna parte din viata.

"Până atunci, crezusem că un creion fermecat poate schimba lumea.
 Acum știam însă că eu eram cea care trebuia să facă ceva. Nu știam ce. 
Dar i-am cerut lui Dumnezeu să-mi dea puterea și curajul să fac lumea mai bună. 
Mi-am semnat scrisoarea, am făcut-o sul și-am legat-o de o bucată de lemn, i-am pus o păpădie deasupra și i-am dat drumul pe un pârâu care se varsă în râul Swat. 
Dumnezeu avea s-o găsească acolo, cu siguranță." (p.29)


marți, 2 februarie 2016

Paine cu stafide


Ingrediente:

1 kg faina grau, alba, 
550-650 ml apa rece,
1 lingurita sare,
10 g drojdie de bere uscata,
50 gr stafide,


Preparare:

Intr-un vas punem faina, sarea si apa si framantam. Daca este nevoie mai adaugam putina apa si framantam in continuare pana aluatul nu se mai lipeste.

Pudram masa cu faina si intindem o turta groasa din aluat. Peste turta presaram drojdia uscata si putina apa apoi framantam din nou. Adaugam si stafidele.

Lasam la dospit (in vasul acoperit cu un prosop) aproximativ jumatate de ora.

Impartim aluatul in doua parti si facem doua snururi pe care impletim.

Asezam painea in tava si dam la cuptor pentru aproximativ 40 minute.


Reteta merge la Provocarea Secreta gazduita de Aura cea a carei blog mi-a revenit spre rasfoire. Am ales o reteta de licioasa de Paine de casa  pe care am "updatat-o" putin cu niscaiva stafide-n plus fata de reteta de baza. 


luni, 1 februarie 2016

Parada "Week-end cu spor" de ianuarie 2016

Ta-da-daaa! Iata ca momentul defilarii a sosit. Mai repede decat ne-a fi asteptat. 
Va prezint cu drag parada (care mi-as fi dorit sa fie mult mai mare) retelor de week-end 
pregatite de cateva doamne dragalase si dragi mie !

Va multumesc tuturor si va imbratisez pe fiecare-n parte !







Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...