Dacă la alte mâncăruri nu se fac figuri la masă, când e vorba de ficat,
atât soţul cât şi fie-sa J strâmbă din nas. Dacă ăl
mare mai manâncă cu chiu cu vai, cea mică nici nu vrea să se atingă de el. Aşa
că îl pregătesc destul de rar, şi de cele mai multe ori doar pentru mine.
Zilele astea, tot am văzut pe net un video despre cum să prepari „cel mai bun
ficat în stil turcesc” şi cum aveam rătăcită prin congelator o pungă de ficăţei,
am pus-o în practică.
500 gr ficat de curcan (dar iese la fel de bun si cu cel de pui),
3 cepe roşii,
2 linguri amidon,
4-5 caţei de usturoi,
5 linguri ulei,
1 linguriţa sare,
5 linguri pastă de roşii,
2 linguri miere de albine,
1 lingurita dulceaţă de ardei iuţi,
3 linguri sos soia,
Preparare:
Spălăm bine ficatul şi îl tăiem în felii .
Adăugăm amidonul, sarea, usturoiul zdrobit şi uleiul , amestecăm şi lăsăm
la marinat 20 minute.
Încingem o tigaie şi punem ficatul. Când îşi schimbă puâin culoarea ,
adăugăm ceapa tăiată peştişori /felii. Amestecăm de 2-3 ori .
Într un vas , amestecăm restul ingredientelor (pasta de rosii, mierea de
albine, sosul de soia, dulceata de ardei iuti) cu 300 ml apă şi turnăm peste
ficat.
Lăsăm la foc mic 20-30 minute , după care servim.
Noi am avut alături niste orez cu legume şi murături.
S-aveti pofta !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu