De ceva vreme, proteina vegetală – ciuperca, se regăseşte
tot mai des în mâncărurile noastre. Poate pentru-că , pe perioada de iarnă e o
legumă destul de accesibilă ca preţ, poate pentru-că se găteşte uşor şi în
muuulte feluri, poate pentru-că merge garnitură la aproape ori. Nu ştiu exact
de ce, însă stiu că mai tot timpul am o caserolă de ciuperci proaspete în
frigider.
Am tot gătit ciuperci umplute de-a lungul timpului, cu
diverse umpluturi (legume, brânzeturi, carne, ouă) însă cred că reţeta de
ciuperci umplute cu carne tocată am uitat să o postez pe blog (mi-am dat seama
când am vrut să spun cuiva cum se face şi tot căutând n-am regăsit-o scrisă) .
Şi m-am gândit sa mi remediez greşeala.
Recunosc, mi-e şi mai uşor să dau un link către reţetă,
atunci când cineva mă întreabă cum se face „x sau Y” preparat decât să scriu de
fiecare dată ingredientele şi modul de preparare.
Ingrediente:
12 ciuperci (curătate de coajă şi fără picioruş)
1 ceapă,
1 morcov,
300 gr carne pui , tocată,
1 legătură mărar + patrunjel verde,
sare, piper
Preparare:
Curătăm ciupercile , le presărăm cu sare după care le
aşezăm în tavă (cu gaura din pălării în
sus) şi le dăm la cuptor pentru 10 minute.
Între timp pregătim umplutura de carne.
Tocăm mărunt ceapa şi dăm morcovul prin răzătoarea mică.
Mărunţim mărarul şi pătrunjelul verde (eu am avut de la
congelator).
Condimentăm cu sare şi piper şi amestecăm compoziţia.
Scoatem ciupercile din cuptor şi scurgem zeama adunată în
pălării. Cu o lingură, luăm din compoziţia de carne şi umplem fiecare
ciupercuţă.
Le aşezăm în tavă şi dăm din nou la cuptor pentru 30-35
minute .
Noi le-am savurat cu o delicioasă salată de ridichi şi
fenicul.
S-aveti pofta !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu