Nu stiu când am
descoperit că-mi place feniculul însă, în ultima perioadă îl folosesc
tot mai des în salate (des însemnând cam o data pe lună- stiuuuu, asta nu e
des, dar având în vedere că ai mei doi sunt cam reticenţi la produsele noi,
oarecum necunoscute si necultivate la noi – adică daca nu-i roşie sau
castravete nu ne place, chiar e o realizare). Aşa că, din când în când pe masa
noastră tronează cu respect o delicioasă salată de fenicul. Simple, fără multe
alte ingrediente, să ne obişnuim cu gusturile noi. Mie una îmi place textura
crocantă şi gustul uşor dulce.
"Feniculul este folosit pentru diverse probleme digestive,
inclusiv arsuri la stomac, gaze intestinale, balonare, pierderea poftei de
mâncare şi colici la sugari, dar şi pentru beneficii în cazul unor infecţii ale
tractului respirator superior, precum tuse sau bronşită.
Un bulb crud de fenicul conţine doar 73 de calorii, 2,9
grame de proteine, 17 grame de carbohidraţi, 7 grame de fibre alimentare (28%
din necesarul zilnic) şi furnizează 27% din necesarul zilnic de potasiu, 5% din
sodiu, 6% vitamina A, 11% calciu, 46% vitamina C, 9% fier, 5% vitamina B-6 şi
10% din necesarul zilnic de magneziu."
Şi cum are câteva proprietăţi , care ajută la ameliorarea
unor probleme de sănătate cu care se luptă al meu soţ (gastrită, arsuri la
stomac), probabil începând de acum îl voi cumpăra mai des. Să mai zică el că
nu-l iubesc :)))
Scormonind prin arhiva blogului am găsit o singură reţetă
cu fenicul preparat termic şi anume cea
de macrou invelit in fenicul reţetă pe care
vă sfătuiesc să o încercaţi.
Revenind la ale
noastre, vă las în continuare ingredientele şi modul de preparare pentru o
delicioasă reţetă de salată de fenicul.
Ingrediente:
1 fenicul,
½ ceapă,
o legătură
pătrunjel proaspăt,
sare, piper,
ulei, oţet.
Preparare:
Tăiem fenicului şi ceapa fideluţe
(peştişori sau cum vă place) .
Pătrunjelul îl tocăm mărunt.
Condimentăm cu sare şi piper după
gust.
Adăugăm un dresing de ulei şi otet, amestecăm şi lăsăm câteva minute să
se omogenizeze aromele.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu