Tot împingeam de colo-colo prin frigider, un pachet
început de lipii de care nu se mai atingea nimeni. Şi cum, eu nu prea arunc
mancare/ingrediente ci încerc să le folosesc cât mai eficient posibil, m-am
hotărât să le pregătesc o umplutură delicioasă şi să le bag la cuptor.
Şi cum abia primisem bunătăţi de la prietenii mei de la
SunFood Conserve, treaba a fost mult mai uşoară. Iar rezultatul ? Fabulos de
gustos.
Ingrediente:
4 lipii,
1 borcan
ciuperci feliate,
1 cutie
rosii cuburi (sau 5-6 linguri bullion/sos de roşii)
o legătură
mărar proaspăt,
1 ceapă,
2-3 căţei
usturoi,
sare, piper
Preparare:
Scurgem
ciupercile de apă.
Tăiem ceapa
peştişori şi o călim cu o lingură de ulei.
Adăugăm ciupercile
şi usturoiu zdrobit . Lăsăm câteva minute la foc mic apoi oprim focul. Adăugăm
jumătate din conserva de rosii , mărarul tocat mărunt şi condimentăm după gust.
Împărţim compoziţia în 4 părţi egale şi o distribuim (n-am găsit un termen
specific din bucătărie) pe fiecare lipie.
Le
rulăm şi le aşezăm în tavă.
Peste
lipii turnăm restul din conserva de roşii şi dăm tava la cuptorul încins în
prealabil, pentru 30-35 minute.
Presărăm
putin mărar pentru aspect şi servim. Sunt bune şi calde şi reci , a doua zi ,
la pachetelul de la muncă.
S-aveti pofta !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu