În ultima
perioadă, am tot întâlnit gospodine întrebând şi mai ales căutând soluţii
pentru conservarea ardeilor graşi pe iarnă, pentru a-i putea folosi mai târziu
la prepararea ardeilor umpluţi, cu gust adevarat de vară. Pentru-că, nu-i aşa,
legumele pe care le găsim iarna pe piaţă au de cele mai multe ori gust de
plastic, sau mai bine spus nu au nici un gust.
Până anul trecut nici nu
m-am gândit să conserve ardei graşi pentru umplut. Si asta pentru-că nu fac
foarte des ardei umpluţi. Sau de lene sau de comoditate. Nu ştiu.
Însă anul asta e pentru a
doua oară când pun ardei gras la congelator, pentru iarnă. Metoda este foarte
simplă.
Luăm ardeii graşi , îi
spălăm şi le scoatem cotorul si seminţele.
Punem o oală cu apă pe foc
şi când clocoteşte punem ardeii în apă. Lasăm să dea 2-3 clocote (până se
înmoaie puţin) apoi îi scoatem şi-I punel la scurs/răcit într-o sită.
Când se răcesc , îi punem
unul in altul şi -i punem în pungi (4-6-8) câţi ştiţi că folositi pentru o masa.
Eu pun câte 8 în pungă. Fix pentru două mâncăruri.
Cand vrem să-i
preparăm îî scoatem de seara de la congelat şi-i lăsăm să se dezgheţe în
frigider.
Îi umplem şi-i
punem la fiert. Sunt la fel de buni ca şi cei proaspeţi. Singura “problema”
este , că în ardeii opariti si congelaţi am impresia că încape mai multă
umplutură decât în cei proaspeţi. Parcă-s mai elastici J
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu