Prietenii de la #Podravka & #PR Avenue parcă stiau că sunt în încurcătură și mi-au venit în ajutor: mi-au trimis condimente numai bune de folosit în bucătărie, printre
care și câteva sortimente de bors: cu smântână , cu verdeață.
Am regasit si plicul de vegeta clasica (plicul rosu) care se regasea mereu in bucataria noastră. Era singurul de altfel cred, care se gasea pe vremea ceausistă. Pot sa spun ca mama si acum ma suna și-mi spune ”ia și tu niste vegeta simplă, că nu mai avem” din obisnuință cred.
La reteta de astăzi am folosit vegeta cub găină și bors cu smântână, iar ciorba mea a ieșit delicioasă. A fost apreciată chiar si de kinder-ul din dotare care la fiecare bol de ciorbă are ceva de comentat ”e buna mami, dar nu e la fel de buna ca a mamaiei”
Am regasit si plicul de vegeta clasica (plicul rosu) care se regasea mereu in bucataria noastră. Era singurul de altfel cred, care se gasea pe vremea ceausistă. Pot sa spun ca mama si acum ma suna și-mi spune ”ia și tu niste vegeta simplă, că nu mai avem” din obisnuință cred.
La reteta de astăzi am folosit vegeta cub găină și bors cu smântână, iar ciorba mea a ieșit delicioasă. A fost apreciată chiar si de kinder-ul din dotare care la fiecare bol de ciorbă are ceva de comentat ”e buna mami, dar nu e la fel de buna ca a mamaiei”
2 cartofi,
½ dovelcel,
1 morcov,
1 rosie,
1 rosie,
1 ceapă medie,
1 ardei gras rosu,
½ telina,
o mână de orez,
sare, piper, 2 cuburi vegeta gust de găină,
1 lingură praf bors cu verdeturi,
1 mana de leustean proaspăt
Preparare:
Spălăm legumele, le curățăm de coajă (dacă e cazul) și le tăiem cubulețe.
Punem o oală mai mare, cu 3 litri de apă la fiert. Adăugăm legumele și le lăsăm la fiert la foc mic.
Dacă nu aveți probleme cu kg în plus sau alte probleme de sanatate care să vă împiedice să mâncați mai gras, puteți căli legumele intr-o lingură de ulei și abia după aceea să le puneți la fiert.
După jumătate de oră, adăugăm în apă orezul și vegeta.
Cu 10 minute înainte de a opri focul, adăugăm borsul. Mai dam câteva clocote și lăsăm să se răcorească.
Adăugăm leusteanul taiat mărunt și servim.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu