Crutoane


Ingrediente

- paine alba (toast).

Pentru imbunatatire: unt, usturoi, sare, etc.

Mod de preparare

Se ia painea (cea mai indicata fiind painea alba coapta in forma - toast). Se indeparteaza coaja (eu insa am lasat-o) si se taie felii. Din felii se taie crutoane de forma cubica, cu latura de aproximativ 1 cm. Se introduc la cuptor (intr-o tava) si se tin la foc potrivit pana ce devin aurii (maxin 10 minute). Se scot si se adauga bucatele de unt cat sunt inca fierbinti. Se amesteca usor.
O alta modalitate de preparare ar fi prajirea crutoanelor de paine intr-o tigaie larga cu putin ulei. Prin miscari scurte din incheietura mainii, i se suceste in mod repetat tigaia, astfel incat crutoanele sa se mentina in miscare aproape permanenta. Dupa ce toate crutoanele au capatat o culoare placuta, aurie, se poate adauga putin unt sau unt topit amestecat cu usturoi pisat. Crutoanele astfel obtinute se adauga la supe creme sau salate, numai inainte de servire.  

    
  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Bulete de branza

Coniac de cafea (de casa)

Cascaval de casa, dupa reteta mamei, sub supravegherea mamei