Papanasii au fost desertul copilariei mele. De ce zic asta?? Pentru-ca aproape in fiecare duminica savuram o portie zdravana de papanasi alaturi de un pahar cu lapte care-mi desena niste mustati mari mari ce ma faceau sa zambesc de fiecare data cand ma uitam in oglinda sau in reflexia din geam.
Pret aproximativ 10 lei.
Ingrediente
500 gr branza de vaci proaspata
100 gr zahar
2 oua
1 varf lingurita bicarbonat
1 esenta vanilie
200 gr faina
Optional:
smantana
dulceata
Preparare
Branza se amesteca cu zaharul si bicarbonatul. Se incorporeaza apoi ouale si vanilia, iar la sfarsit faina. Puteti amesteca scurt aluatul cu robotelul sau mixerul sa se omogenizeze mai bine!
*daca branza e mai umeda s-ar putea sa mai aveti nevoie de 1 lingura de faina in compozitie;
* aluatul trebuie sa fie usor de format, sa nu fie prea lipicios.
Din aluat dam forma dorita papanasilor. Eu le fac asemeni parjoalelor. Dar, daca doriti sa le faceti cu gaura in mijloc, pentru a le umple cu dulceata, se formeaza din aluat bile de dimensiunea interiorului pumnului. Se strapunge bila cu degetul prin centru, apoi treceti bila prin faina. Usor, mariti gaura din mijloc si aplatizati putin colacul obtinut.
Dati focul la mic sub tigaie si prajiti papanasii pe ambele parti pana sunt rumeni (aprox 5 minute).
Se pudreaza cu zahar vanilat si se servesc simpli sau cu smanatana si dulceata.
Pofta Buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu