joi, 10 ianuarie 2013

Briose cu banane

Au venit sarbatorile de iarna....Au trecut sarbatorile de iarna !!! A venit Craciunul....pregateala mare, forfota in bucatarie...retete traditionale, sofisticate, esuate si tot asa  !!! Iar in toata nebunia asta, a trebuit sa ma opresc o secunda si sa ma intreb: "dar musafirilor mici-mici sub 2 anisori ce le dau dulce?" Fara mult zahar, fara ciocolata, fara...fara.... si uite asa au luat nastere aceste briose cu banane....
 Ingrediente:(pentru vreo 12-14 briose)
2 oua
1/2 cana de zahar
1/2 cana ulei
1/2 cana lapte/iaurt
2 cani de faina
esenta de vanilie
2-3 banane (de preferat cele super-mega coapte)
1 lingurita praf de copt
 
Preparare:
Intr-un castron spargem ouale intregi (adica si albus si galbenus), adaugam zaharul, faina, uleiul, laptele, esenta si bananele (sfaramate in prealabil cu furculita). Omogenizam bine compozitia apoi turnam in tava de briose (cam trei sferturi de forma, ca se umfla la copt) Dam la cuptorul preincalzit, la foc mediu spre mic, cam 20-25 minute.
Cand sunt gata (adica trec vestitul test al scobitorii) le scoatem din tava si le lasam la racit ( de preferat pe  un gratar).
 Pofta buna !!!
La noi au fost un real succes...pana si adultii s-au batut pentru ele :D !!!!

2 comentarii:

torturile Sandei spunea...

Ce frumoase sunt !

Monya spunea...

multumesc pt aprecieri si pt vizita !!! va mai astept

Salata de gnocchi

Zilele trecute am vazut o reteta asemănătoare și mi s-a părut destul de interesantă, așa că m-am hotarât să încerc și eu o varianta adaptată...