Am facut clatite. Mai bine spus clatită. Da, doar UNA ca-i criza. Sau poate-s eu zgarcita, mai stiti ?? Nu, nu din alea subtiri, clasice, ca nu-mi prea reusesc. Mereu mi se lipesc de tigaie sau se mototolesc cand vreau sa le intorc. Am facut clatită la cuptor. Cu mere si scortisoara. Delicioasă, aromată si putin magică. Putin mai mult magice. Ca, printr-o minune, au disparut bucaţelele din farfurie. De fapt...parca-mi amintesc ca am zarit niste maini si manuţe care se tot perindau pe acolo si niste ochisori mari. Apoi auzeam zgomote si sunete ciudate "yumii...", "miam-miam", "mmm buuun". Oare am visat??!!?? Sau...ma sclerozez?? Nooo...pâna la urma sunt sigura ca a fost clatita magică. Ca doar a disparut si n-a mai aparut inapoi. Bine ca am reusit sa o gust. Cu adevarat magică.
Ingrediente: 50 g unt,
4 mere mari, galben-aurii,
4 linguri zahar brun,
1 lingurita scortisoara
3 oua mari, de tara,
125 ml lapte,
4 linguri faina
1/4 lingurita praf de copt
zahar pudra .
Preparare
Am curatat merele de coaja si le-am tăiat în felii mai groase.
Am amestecat zaharul cu scortisoara. Jumatate din amestec l-am pus peste mere.
Intr-o tigaie am pus untul la incins si am caramelizat merele pâna se inmoaie, devin aurii mirosind putin a zahăr ars.
Le-am asezat apoi intr-o tava dreptunghiulara (pe fundul căreia am pus hartie de copt umezita bine), pentru cuptor.
Separat, am amestecat ouale cu laptele, zaharul si scortisoara ramase, faina si praful de copt.
Am omogenizat bine si am turnat amestecul peste merele caramelizate.
Am dat la cuptor, la foc mic, timp de 15-20 minute pana cand este gata.
Am servit-o pudrata cu zahar pentru adulti şi fără pentru marmotica din dotare.
Pentru clatita asta delicioasa, am fost in vizita la Mihaela - o gazda minunata . Luv u fata !!! :D
Pentru mai multe detalii despre Provocarea secreta de luna aceasta, va invit sa vizitati grupul nostru minunat .
6 comentarii:
O frumusete si bunatate de clatita! Multumesc de vorbele frumoase. Love you too! Stai pe faza ca saptamana viitoare fac eu ceva bun de la tine :) Problema e ca oscilez intre doua retete bune, bune, bune, bune. Dar ma hotarasc eu, ca de nu le fac pe amandoua.
Saru`mana. Abia astept sa vad ce ti-a facut cu ochiul de data asta .
Multumesc pentru participare! Astazi voi publica parada provocarii secrete ;)
Un An Nou fericit si petrecere frumoasa diseara de revelion!
La multi ani !! Minunata parada !
Draga Monya, reteta ar fi cum ar fi dar nu pot sa nu remarc faptul ca si tu si Miha ati fost total neinspirate. Miha a folosit prima tifon (sau fasa, cum vrei sa-i zici) iar tu te-ai gandit ca da bine. Intr-o fotografie culinara nu are ce cauta o astfel de tesatura! Chiar nu gaseai un alt material?
Mirabela Maican
Dna Mirabela Maican, va respect parerea insa...as vrea sa stiu de ce o bucata de tifon nu da bine in retetele culinare. Sau...mai bine spus , care materiale sunt permise si care nu? Si de ce ?? Multumesc.
Trimiteți un comentariu