marți, 7 octombrie 2014

Salata de conopida



Ingrediente:

1 conopida (cam 1,200 kg a avut a mea),
4-5 catei usturoi, 
maioneza (de casa, din 3 oua)
sare, piper, ulei

Preparare:

Spalam conopida, o desfacem in buchetele si o fierbem cam 4-5 minute, in apa fierbinte cu sare.

Cand este gata, o scoatem din apa si o zdrobim cu ustensila pentru piureul de cartofi. Astfel vor ramane bucatele de conopida, ce se vor simti la gust. Daca, insa, doriti o crema fina puteti utiliza blenderul. 

Facem maioneza de casa din 2 albusuri fierte si unul crud, pe care le mixam la mixer sau la lingura, adaugand din cand in cand ulei. Sau...putem folosi maioneza cumparata.

Adaugam maioneza peste conopida zdrobita, condimentam cu sare si piper, dar si cu usturoii zdrobiti. 

Amestecam cu incredere, gustam, si daca mai trebuie ceva, potrivim gustul perfect. 

Ornam dupa imaginatie si indemanare si servim.



Salata de gnocchi

Zilele trecute am vazut o reteta asemănătoare și mi s-a părut destul de interesantă, așa că m-am hotarât să încerc și eu o varianta adaptată...