O reteta probata mai mult de curiozitate, dar care cu siguranta va fi repetata. Numai sa gasesc niste cepe mai mari si mai dolofane. A iesit delicios de buna. Dulceata cepei m-a cucerit. Am mai mancat legume la cuptor, sub diferite forme si cu fel de fel de umpluturi (mai exact cu ce-mi trecea prin cap sau ce aveam in frigider) dar nu credeam ca o simpla ceapa poate fi atat de buna.
Ei bine, poate !
Ingrediente:
6 cepe medii,
10 ciuperci,
½ dovlecel,
4 linguri faina,
2 linguri suc de rosii,
sare, piper
Preparare:
Curatam cepele si le oparim 5 minute în apa cu sare.
Le scoatem si le lasam sa se racoreasca putin , apoi scoatem mieyul, lasand 2-3 randuri de foi.
Taiem felii ciupercile si dovlecelul si le calim cateva minute. Adaugam miezul de ceapa si dam totul prin blender /masina de tocat.
Adaugam faina, condimentam cu sare si piper si amestecam.
Cu o lingurita umplem fiecare ceapa si le aseyam pe rand într-o tava (pe fundul careia am asezat hartie de copt) , stropim cu ulei . Turnam sucul de rosii dizolvat in 100 ml apa si dam la cuptor pentru 15-20 minute.
S-aveti pofta !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu