marți, 25 iulie 2017

Ceapa umpluta cu ciuperci si dovlecel, la cuptor



O reteta probata mai mult de curiozitate, dar care cu siguranta va fi repetata. Numai sa gasesc niste cepe mai mari si mai dolofane. A iesit delicios de buna. Dulceata cepei m-a cucerit. Am mai mancat legume la cuptor, sub diferite forme si cu fel de fel de umpluturi (mai exact cu ce-mi trecea prin cap sau ce aveam in frigider) dar nu credeam ca o simpla ceapa poate fi atat de buna. 
Ei bine, poate !



Ingrediente:

6 cepe medii, 
10 ciuperci, 
½ dovlecel,
4 linguri faina, 
2 linguri suc de rosii,
sare, piper



Preparare:

Curatam cepele si le oparim 5 minute în apa cu sare.

Le scoatem si le lasam sa se racoreasca putin , apoi scoatem mieyul, lasand 2-3 randuri de foi. 

Taiem felii ciupercile si dovlecelul si le calim cateva minute. Adaugam miezul de ceapa si dam totul prin blender /masina de tocat. 

Adaugam faina, condimentam cu sare si piper si amestecam. 

Cu o lingurita umplem fiecare ceapa si le aseyam pe rand într-o tava (pe fundul careia am asezat hartie de copt) , stropim cu ulei . Turnam sucul de rosii dizolvat in 100 ml apa si dam la cuptor pentru 15-20 minute.


S-aveti pofta !

Niciun comentariu:

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...