Uneori simt nevoia de a-i rasfata pe ai mei doi cu ceva dulce, chiar daca nu-mi cer in mod expres acest lucru. Si cum nu sunt o maestra a dulciurilor, de cele mai multe ori ma limitez la clatite, chec-uri sau tarte. Si cum in gradinita noastra cu flori avem si un visin in crestere, care face ca, cate 20-30 visine /an , m-am hotarat sa le valorific intr-o tarta. Insa nu erau suficiente, asa ca, am mai cules si o manuta de zmeura. Ce a iesit? O minunatie.
Ingrediente:
6 oua,
200 gr unt,
10 linguri faina,
6 linguri zahar,
½ plic praf de copt,
aproximativ 100 gr visine fara samburi si 100 gr zmeura
Preparare:
Spalam fructele, scoatem samburii si le pudram cu zahar.
Separat, topim untul si-l turnam peste faina.
Adaugam ouale, zaharul si praful de copt si omogenizam. Daca vi se pare ca e prea moale compozitia mai adaugati putina faina.
Daca imi place ceva la aceasta tarta e faptul ca nu trebuie sa bat ouale separat , pana se fac albusurile spuma.
Turnam compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina / in care am asezat hartie de copt si adaugam fructele.
Dam la cuptor pentru aproximativ 35-40 minute. Cand este gata (trece testul cu scobitoarea care iese curata dupa ce intepam tarta) , scoatem tava si lasam la racit.
Pudram cu zahar , feliem si servim.
S-aveti pofta !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu