Ingrediente:
4 piersici,
100 gr miez nuca,
esenta migdale,
6 ouă,
6 linguri ulei,
6+4 linguri zahar,
8-10 linguri faina,
1/2 plic praf de copt
Preparare:
Spalam piersicile si le taiem cubulete.
Le punem intr-o cratita împreuna cu 4 linguri de zahar și le lasam la foc mic pana se topeste zaharul. Lasam să se raceasca.
Intre timp pregatim blatul.
Separa, ouăle si batem (cu telul/mixerul) albusurile spumă cu un praf de sare si restul de 6 linguri de zahar.
Galbenusurile le frecam cu uleiul si esenta de migdale, apoi le turnăm peste albusuri.
Adaugam făina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o spatula.
Turnam compozitia intr-o tava pe fundul căreia am pus hartie de copt.
Deasupra intindem uniform piersicile si siropul, presaram nucile taiate grosier, apoi dam tava la cuptorul încins în prealabil pentru 45-50 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu