marți, 27 august 2019

Prajitura cu piersici și miez de nuca


Ingrediente:

4 piersici, 
100 gr miez nuca, 
esenta migdale, 

6 ouă, 
6 linguri ulei, 
6+4 linguri zahar, 
8-10 linguri faina, 
1/2 plic praf de copt


Preparare:

Spalam piersicile si le taiem cubulete.

Le punem intr-o cratita împreuna cu 4 linguri de zahar și le lasam la foc mic pana se topeste zaharul. Lasam să se raceasca.

Intre timp pregatim blatul. 

Separa, ouăle si batem (cu telul/mixerul) albusurile spumă cu un praf de sare si restul de 6 linguri de zahar. 

Galbenusurile le frecam cu uleiul si esenta de migdale, apoi le turnăm peste albusuri.

Adaugam făina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o spatula.

Turnam compozitia intr-o tava pe fundul căreia am pus hartie de copt. 

Deasupra intindem uniform piersicile si siropul, presaram nucile taiate grosier, apoi dam tava la cuptorul încins în prealabil pentru 45-50 minute.




Niciun comentariu:

Salata de gnocchi

Zilele trecute am vazut o reteta asemănătoare și mi s-a părut destul de interesantă, așa că m-am hotarât să încerc și eu o varianta adaptată...