marți, 13 august 2019

Chiftele de cartofi si orez


Aceste chiftele/pârjoale (cum se pot încadra cu succes în categoria mancare reciclata/nimic nu se aruncă. Știu că sună cel putin ciudat, însă credeți-mă că dintr-un ardei umplut de post și 3 linguri de piure poți obține niște chiftele delicioase numai bune pentru un pranz delicios. Mai jos vă las rețeta completă pentru  chifteluțe si vă spun un mic secret : eu aveam rătăcit prin frigider un ardei umplut (uriaș) și niște piure proaspăt rămas de la cină, pe care nu ma înduram să-l arunc și așa mi-a venit ideea acestor chiftelute.


Ingrediente:

6 cartofi potriviți,
50 gr orez,
2 morcovi,
1 ceapă,
optional câteva ciuperci, ardei gras ,
2 linguri de pesmet / 1 felie de pâine uscată,
o legătură pătrunjel,
2-3 linguri ulei
sare, piper


Preparare:

Curățăm cartofii și îi punem la fiert, după care îi scurgem de apa în care au fiert. 

Fierbem orezul separat în 3 măsuri de apă până devine pilaf apoi îl adăugăm peste cartofi. Pasăm compozitia ca pentru piure.

Curățăm morcovul și-l dăm pe răzătoarea mică.

Ceapa o tocăm mărunt.

Călim ceapa și morcovul în 2-3 linguri de ulei, apoi adaugăm apă cât să le acopere și lasăm la foc mic până când apa se va evapora complet, iar legumele vor fi gătite.

Peste cartofii pasati adaugăm legumele călite, pesmetul, pătrunjelul, sare și piper după gust.

Amestecăm bine compoziția apoi, cu mâinile înmuiate în puțin ulei, formăm chifteluțe pe care le așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Coacem chifteluțele la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 25-30 de minute sau până când s-au rumenit frumos, întorcându-le cu grijă la jumătatea timpului.

Sfat: lăsați puțin loc între chiftelute în tava. Neavând ou, la copt se vor lăsa/lati putin și e posibil să se lipească între ele. Trebuie întoarse cu grijă, întrucât se pot sfărâma. Deși la finalul timpului de coacere par moi, după ce se răcoresc puțin se mai întaresc.

Se pot servi alături de o salată, cu sos de usturoi sau alături de alte garnituri!


S-aveți pofta !

Niciun comentariu:

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...