marți, 13 august 2019

Rulada cu ciuperci si cascaval


Anul acesta cred ca m-am îndragostit de rulade. Până acum îmi era foarte frică de ele, mi se părea că se fac destul de greu cu niste aluaturi complicate . Însă acest blat cu unt topit si făină e fenomenal și iese de fiecare dată. Unde mai pui că îl poți colora după placul fiecăruia (verde - cu spanac/alte frunze, portocaliu - cu bulion, roz-cu sfeclă rosie ...) iar umpluturile ...ei bine aici ”doar cerul e limita” .
Îmi aduc aminte că în copilărie eram fascinată de rulada de cascaval cu ciuperci. Avea mama o colegă care ne făcea de câte ori o rugam. Si acum ne amintim cu placere despre ruladele domnisoarei Lucica. Nu le-am incercat niciodată insa. Dar e pe lista de ”to do” si rulada de cascaval. 



Ingrediente:

blat:
200 gr unt,
350 gr lapte,
2 linguri bulion,
4 oua,
200 gr faina,
1 praf de sare

umplutura:
1 lingura ulei masline
1 ceapă medie,
400 gr ciuperci din conserva
250 gr cascaval
sare, piper

topping:
100 gr cascaval ras


Preparare:

Topim untul intr-o tigaie mai mare, apoi incorporam faina. Oprim focul. Putem termina aluatul în aceeasi tigaie (având astfel mai putine vase de spalat la final) sau putem transfera compozitia într-un castron.

Adaugam galbenusurile unul câte unul si amestecam pâna se omogenizeaza compozitia. 

Turnam apoi laptele caldut si amestecam usor.

Adăugăm cele 2 linguri de bulion și amestecăm din nou.

La final adaugam albusurile batute spuma tare cu un praf de sare.

Turnam aluatul într-o tava de cuptor, in care punem hârtie de copt. 

Coacem rulada 35- 45 de minute in cuptorul preincalzit la 180°C.

Între timp pregătim umplutura.

Calim ciupercile și ceapa tăiată mărunt in ulei de masline timp de 2-3 minute. Asezonam cu sare si piper.

Când blatul este copt, il scoatem și îl răsturnăm pe un prosop umezit.

Dezlipim usor hârtia de copt si acoperim cu prosop umed. 

Lasam cateva minute sa se raceasca, apoi punem ciupercile calde peste blat. Le acoperim cu un strat de cascaval ras.

Rulam usor cu ajutorul prosopului ( e posibil să mai crape putin), presaram cascavalul ras pentru topping si invelim rulada într-o folie alimentara. 

O dam la rece pentru cateva ore, apoi o putem taia felii si servi.




 S-aveți pofta !

Niciun comentariu:

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...