Postări

Se afișează postări din august, 2016

Aragaz din carton

Imagine
Dragi mamici gospodine,


Sunt sigura ca multe dintre voi v-ati confruntat cu cereri din partea odraslelor, care mai de care mai imperative sau miorlaite  ca vor nush ce jucarie. Si de cele mai multe ori tinta lor e o jucarie destul de scumpa, care-ti poate face o gaura frumusica-n buget.  Si daca mai aveti si un plod ca al meu, care este interesat de o jucarie (chiar si una muuuult dorita) o zi , maxim doua, ei bine atunci te gandesti destul de bine inainte de a baga mana-n geanta dupa portofel.  Ei bine, de ceva vreme fie-mea era setata  sa-i cumpar o bucatarie / aragaz de jucarie. Recunosc ca am facut studiu de piata insa majoritatea jucariilor depaseau 100 lei . Si ...nu prea-mi dadea mana sa arunc  banii asa pentru moftul mariei sale. Tot studiind oferte am ajuns pe diverse pagini unde mamici pricepute explicau pas cu pas cum sa le faci celor mici jucarii din carton si din alte materiale reciclabile. Am adunat vreo 3-4 idei si m-am hotarat sa fac si eu un aragaz de jucarie din carton. 

Guguluf cu crema de ciocolata si Forme Torturi

Imagine
Pentru-ca pe un blog culinar nu e vorba numai de mancarurile ce defileaza care mai de care mai impopotonata si mai aratoasa in fata camerelor de fotografiat , ci e vorba si de ingrediente, dar mai ales de multe oale si ustensile folosite la curatat, taiat, gatit, ornat si alte alea, azi va vorbesc despre doua ajutoare de nadejde in bucataria mea, mai ales atunci cand vine vorba de dulciuri . 
Vesele, colorate, siliconate. 


Adica despre Madam Spatula & Mister Penson aka Pensula de silicon.


Si nu putem vorbi asa cum-necum despre ajutoarele mele, ci invitandu-va la o felie delicioasa de prajitura cu nutella.
Prajitura e simplisor de facut. Doar 3 ingrediente de baza si cateva invartituri de spatula. 


Ingrediente:

4 oua, 
200 gr nutella, 
10 linguri faina, 
5 linguri ulei, 
1/2 plic praf de copt,
1/2 fiola esenta vanilie


Preparare:

Batem albusurile spuma.

Galbenusurile le frecam cu cele 5 linguri de ulei si praful de copt apoi le adaugam peste albusuri. 
Acum intra in scena Madam Spatula Magica. 

Salata de ardei copti cu usturoi

Imagine
Sunt ani de cand  prepar salatele de ardei copti in acest fel. Și mi se par mai gustoase, mai atractive din punct de vedere culinar. 
Cățelul ăla de usturoi dă un plus de gust.


Ingrediente:
ardei  (kapia și gras-galben), sare, ulei, oțet,  2-3 căței de usturoi

Preparare:

Coacem ardeii apoi îi presărăm cu sare, mare, grunjoasa și-i lăsăm intr-un vas acoperiți câteva minute, după care i curățăm.

Pentru copt  , atunci cand nu fac focul la gratar, eu aleg varianta coacerii in tigaia cu ulei. Dar la fel de bine pot fi copti si in tava, la cuptor, sau pe gratarul de aragaz.

După ce curățăm ardeii, adaugam ulei, otet și usturoiul zdrobit.

Amestecam, lasam cateva minute sa se întrepătrundă aromele (dacă rezistati tentației) si apoi servim .

Merg de minune ca garnitură pentru fripturi dar si cu alte legume.
Pot fi folosiți si în salate.


Aceasta retetă merge la Provocarea ”week-end cu spor” de august ,  lansată de Ștefania acum vreo 2 ani și găzduită luna aceasta de Oana.

Hotel Imbat ***, Kusadassi, Turcia

Imagine
Si uite asa, alte popoare "ne bat la fund" in materie de turism, iar noi ne zbatem inca in aglomeratie, chioscuri si tarabe cu orice, preturi mari, lipsa de respect fata de turist si in incercarea de a tapui cat mai mult si pe oricine. Toate astea incununate de manelele ce urla la maxim in fiecare colt si la fiecare dugheana. 
Nu, nu sunt anti-manele.  Da, si ei au tonete. Multe, colorate. Si ei vand inghetata la fiecare colt de strada,  dar o fac curat, civilizat si intr-un fel atragator.
Am fost in Turcia, poate una din cele mai colorate tari vazute pana acum, in Kusadassi si pot sa spun ca mi-a placut maxim. 
Hotelul, si intreg complexul a fost exact asa cum era descris pe site. Cu camere curate, piscine , mancare buna si personal amabil .

Facilitati hotel: restaurante cu specific: turcesc, international, Italian, pescaresc, cabinet medical, sala de conferinta, internet, curatatorie si spalatorie, echipa de animatie, coafor, parcare, piscina exterioara, piscina pentru copii, mi…

Chiftelute cu dovlecei si ciuperci

Imagine
Ingrediente:

1 dovlecel, 
10 ciuperci, 
1 cartof, 
1 ou, 
3 catei usturoi,
2 linguri faina, 
sare, piper, 
cateva fire marar verde


Preparare:
Curatam cartoful de coaja si-l fierbem, apoi il pasam ca pentru piure. Pentru a fierbe mai repede il putem taia cubulete.
Dovlecelul il dam prin razatoarea mica si-l scurgem bine de zeama, dupa care-l adaugam peste cartoful pasat. 
Tocam marunt ciupercile si le adaugam peste dovlecel. 
Adaugam oul, usturoil pisat si mararul. Condimentam dupa gust cu sare si piper si amestecam.
Presaram si cele 2 linguri de faina si omogenizam. Daca vi se pare ca este prea moale compozitia mai adaugati putina faina. 
Incepem sa modelam chiftelutele. Luam putina compozitie cu lingura o trecemprin faina apoi o modelam in palme dandu-i forma dorita. Eu am ales  sa le fac rotunde, dar la fel de bine le putem face plate sau sub forma de bastonase. 
Se prajesc in ulei incins, apoi se scot pe un prosop de hartie  care absoarbe surplusul de ulei.
Sunt absolut delicioase. Pot fi s…

Ardei iuti la gratar

Imagine
De ceva vreme am descoperit o noua bunatate la gratar. Contrar asteptarilor, nu este vorba de vreun soi de carne sau vreun condiment minune ci de ardeii iuti. Nene is buni, da` buni rau. Si daca-i mai nimeresti si din aia iuti de simti ca-ti ia gura foc e cu atat mai bine.

Ingrediente:
ardei iuti,  un praf sare,  foc la gratar

Preparare:
Se spala ardeii si se aseaza pe gratarul incins. Cand incep sa prinda culoare si sa le pocneasca pielea de necaz , ii intoarcem si pe partea cealalta sa se perpeleasca apoi ii punem pe platou. 
Presaram putina sare peste ei si asta e !
Fac pereche buna cu orice fel de carnita.