Apai, io nu stiu sa fi mancat vreodata limba , in vreun fel . Poate doar daca o toca mama marunt si o amesteca cu alte balarii. In schimb sotul din dotare spune ca la ei era frecvent gatita. Si-ntr-una din zile mi-a trimis un SMS ca are pofta de limba cu usturoi. Booon. Unde gasesc? La macelarie? La market-la raftul de carnuri proaspete? Habar n-aveam, dar mi-am incercat norocul. Am gasit la Kaufland, la raion, unde am cerut unui domn , ce vindea la raft " 5 limbi" de l-a busit pe ala rasul instant. M-am facut rosie ca o patlagea, mi-am luat limbile si dusa am fost.
Dupa preparare (deloc complicata) pot sa va spun ca mi-a plcut si mie limba cu usturoi si sigur vom repeta reteta. Nu prea des, dar din cand in cand....merge :)
Ingrediente:
4-5 limbi de porc,
cateva boabe de coriandru, ienibahar, piper,
2-3 foi dafin,
2 linguri ulei de masline,
4 catei usturoi,
4-5 fire patrunjel verde,
cateva rosii uscate in ulei,
sare.
Preparare:
Spalam limba si o punem la fiert impreuna cu boabele si frunzele de dafin. Daca aveti oala cu presiune, in 30-40 minute e gata. Daca nu...poate dura si o ora jumatate.
Dupa ce fierbe, scoatem liba si o curatam, dupa care o taiem felii.
Curatam usturoiul , il zdrobim si-l amestecam cu o lingura de ulei si-un praf de sare. La final adaugam si patrunjelul tocat marunt.
Prajim o felie-doua de paine, asezam pe ea 4-5 felii de limba, adaugam usturoi dupa gust, 2-3 rosii uscate, stropim cu putin ulei si savuram.
Pofticiosul sef, a infulecat limba cu mujdei din belsug. Deh, e de inteles, la ce pofta avea :))
Voi mancati limba? Cum o preparati? Daca n-ati mancat pana acum sunteti tentati sa incercati?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu