Tarta asta s-a nascut in urma unei postari de Facebook, cand Dia- sefa de la Retetele mele dragi, intreba in una din zile ce mai gatim cu leurda. Mi-am dat seama atunci , ca anul asta am folosit leurda doar la salate. Mmmm, trebuia remediata problema si-am pus repede de-o tarta. Cu ingrediente simple am obtinut un gust delicios.
Ingrediente:
1 pachet aluat foietaj,
o mana zdravana de frunze de leurda,
200 gr porumb boabe,
1 conserva ton maruntit in ulei,
2 oua,
5-6 rosii cherry,
sare, piper
Preparare:
Am taiat aluatul in dreptunghiuri, apoi le-am crestat pe margini, un dreptunghi mai mic.
Am taiat leurda marunt si-am amestecat-o cu restul ingredientelor (fara rosii) si un ou. Am condimentat dupa gust.
Pe fiecare dreptunghi am asezat cateva linguri de compozitie. Am taiat rosiile felii si le-am asezat deasupra.
Am uns marginile crestate cu ou batut si-am dat la cuptor pentru aproximativ 30 minute.
Am servit cu sos de iaurt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu