Noi, adica maica-mea am vrut sa spun, crestem iepuri. Nu de placere, ci de nevoie. Fie-mea e "iepuri addicted" si primul lucru pe care-l face cand vine de la gradi, e sa mearga sa vada "iepulasii ca sigul le-a fost dol de mine". Si nu-i plac aia mari ci doar "iepulasii mici si puposi". Ferit-a sfantu` sa n-avem iepuri mici ,ca scandalul e gata. Iar iepurii astia, nu raman mici mereu, asa ca , la ceva vreme trebuie sa "scapam" cumva de iepurii mari pentru a face loc celor mici. Si cum altfel, daca nu facandu-le cunostinta cu doamna cratita? Bineinteles, fara ai spune copilului ca ala din farfurie e iepure, ca...ti-ai dat foc la valiza. Ei bine, ultimul "iepule male" a ajuns la cuptor cu cateva ramuri de fenicul si-un ardei iute. Plus alte mirodenii.
2 pulpe iepure ,
250 ml vin alb,
1 ceapa,
5-6 catei de usturoi,
1 ardei iute,
2 foi de dafin,
1 ling otet,
3 linguri sos soia,
sare,piper,
rozmarin, salvie, crengute de fenicul
ulei de masline.
Preparare:
Se prepara o marinata din: vin, otet, cateii de usturoi, ceapa, foile de dafin, salvie, rozmarin, sare, piper.
Pulpele de iepure s ecresteaza putin si se pun in marinata pregatita.
Se acopera cu un capac si se dau la frigider cel putin 2 ore (ideal ar fi 8 ore)
Pregatim o tava pe fundul careia asezam crengutele de fenicul.
Scoatem carnea din marinata si o asezam in tava. Peste carne turnam uleiul si sosul de soia.
Tocam ardeiul iute felii si-l presaram peste carne.
La final turnam marinata, acoperim tava si dam la cuptor pentru aproximativ 50-60 minute.Cu 10 minute inainte de final scoatem folia/capacul si lasam pulpele sa se rumeneasca frumos.
Aceasta reteta merge la parada, la provocarea " week-end cu spor " editia de aprilie 2015, gazduita de Margareta, careia ii uram un calduros " LA MULTI ANI doamna draga ! " pentru-ca da, o data cu Pastele e si ziua ei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu