Pulpe de iepure la cuptor


Noi, adica maica-mea am vrut sa spun, crestem iepuri. Nu de placere, ci de nevoie. Fie-mea e "iepuri addicted" si primul lucru pe care-l face cand vine de la gradi, e sa mearga sa vada "iepulasii ca sigul le-a fost dol de mine". Si nu-i plac aia mari ci doar "iepulasii mici si puposi". Ferit-a sfantu` sa n-avem iepuri mici ,ca scandalul e gata. Iar iepurii astia, nu raman mici mereu, asa ca , la ceva vreme trebuie sa "scapam" cumva de iepurii mari pentru a face loc celor mici. Si cum altfel, daca nu facandu-le cunostinta cu doamna cratita? Bineinteles, fara ai spune copilului ca ala din farfurie e iepure, ca...ti-ai dat foc la valiza. Ei bine, ultimul "iepule male" a ajuns la cuptor cu cateva ramuri de fenicul si-un ardei iute. Plus alte mirodenii. 


Ingrediente:

2 pulpe iepure ,
250 ml vin alb,
1 ceapa,
5-6 catei de usturoi,
1 ardei iute,
2 foi de dafin,
1 ling otet,
3 linguri sos soia,
sare,piper,
rozmarin, salvie, crengute de fenicul
ulei de masline.



Preparare:

Se prepara o marinata din: vin, otet, cateii de usturoi, ceapa, foile de dafin, salvie, rozmarin, sare, piper. 

Pulpele de iepure s ecresteaza putin si se pun in marinata pregatita.
Se acopera cu un capac si se dau la frigider cel putin 2 ore (ideal ar fi 8 ore)

Pregatim  o tava pe fundul careia asezam crengutele de fenicul. 

Scoatem carnea din marinata si o asezam in tava. Peste carne turnam uleiul si sosul de soia. 

Tocam ardeiul iute felii si-l presaram peste carne. 

La final turnam marinata, acoperim tava si dam la cuptor pentru aproximativ 50-60 minute.Cu 10 minute inainte de final scoatem folia/capacul si lasam pulpele sa se rumeneasca frumos. 



Aceasta reteta merge la parada, la provocarea " week-end cu spor "  editia de aprilie 2015, gazduita de Margareta, careia ii uram un calduros " LA MULTI ANI  doamna draga ! " pentru-ca da, o data cu Pastele e si ziua ei. 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Coniac de cafea (de casa)

Cascaval de casa, dupa reteta mamei, sub supravegherea mamei

Ceapa umpluta cu ciuperci si dovlecel, la cuptor