duminică, 12 aprilie 2015

Pasca cu branza si ananas


Anul asta m-am gandit sa "reinventez" / "modernizez" pasca traditionala ce va trona cu gratie pe masa de paste, asa ca in loc de stafide am pus ananas. Ce a iesit? O minunatie. O combinatie de gusturi exotica si apetisanta. 



Ingrediente:

 aluat:
400 gr faina,
25 gr drojdie proaspata,
100 gr zahar,
2 oua,
125 ml lapte caldut,
coaja de la o portocala
1 plic zahar vanilat, ulei (aprox. 150 ml)

umplutura:
250 gr branza proaspata de vaci,
2 oua,
4 linguri zahar,
1/2 fiola rom,
1 plic zahar vanilat,
1 cutie ananas (565 gr)  Sun Food ,

pt.uns:
1 ou



Preparare:

Intr-un bol, punem faina, facem o adancitura in mijloc si punem drojdia topita in laptele caldut. Adaugam si restul ingredientelor (mai putin uleiul). Amestecam pana la omogenizare cu o lingura de lemn/spatula silicon sau chiar cu mana.

Cand obtinem un aluat lipicios adaugam putin ulei si incepem sa framantam, turnand ulei din cand in cand pana obtinem un aluat nelipicios.

Acoperim cu un prosop si lasam la crescut / dospit (intr-un loc ferit de curent) cam jumatate de ora.

Intre timp pregatim umplutura. 
Punem branza intr-un castron , adaugam ouale, zaharul si esentele. Amestecam, dupa care adaugam bucatile de ananas. Omogenizam.

Cand aluatul e crescut (daca apasati putin cu degetul si revine la forma initiala e gata) , pudram masa de lucru cu faina.

Impartim aluatul in 2 bucati mari si una mica (cam de marimea pumnilor).

Din cele 2 bucati de aluat intindem 2 foi rotunde (una mai mare, una mai mica).

Din bucata mica de aluat facem 2 snururi pe care le impletim.

Intr-o tava rotunda unsa cu grasime / unt / ulei si pudrata cu faina asezam prima foaie de aluat. Marginile foii de aluat le ridicam pe peretii tavii. Turnam jumatate din umplutura de branza. 

Asezam a doua foaie de aluat, apoi restul de umplutura de branza.

Deasupra punem snurul de aluat, ca o cununa, pe marginile tavii. 

Ungem cu ou si dam la cuptorul incins in prealabil, pentru aproximativ 40 min (pana se rumeneste frumos).


Sarbatorile de Paste sa va aduca speranta, armonie, liniste sufleteasca, dorinta de mai bine si incredere in viitor iar spiritul acestora sa va ramana mereu in casa si in inima !

Niciun comentariu:

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...