joi, 12 august 2010

Chec marmotat

Unul din checurile cele mai bune, usoare si delicioase este acest chec marmorat. Incercati aceasta reteta de chec marmorat, in doua culori, care se face rapid si este spornic si economic. Amestecul de aluat alb si maro din acest chec marmorat pufos este savuros, iar gustul aspectul excelent.

Ingrediente
6 oua
200 ml ulei
300 g faina
300 g zahar
1 plic de zahar vanilat
1 plic praf de copt
1 lamaie pentru zeama
2 linguri de cacao
miez de nuca, zahar praf pentru ornat
Mod de preparare
Se separa albusurile de galbenusuri, galbenusurile se amesteca cu uleiul pe care-l turnam incet ca pentru maioneza, apoi punem praful de copt stins cu zeama de lamaie;
Se bat albusurile spuma tare impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, dupa care se incorporeaza in compozitia de galbenusuri, alternand cu faina in ploaie;
Se tapeteaza tava cu margarina si faina, se aseaza 3/4 din compozitia rezultata;
In compozitia ramasa se pun cele 2 linguri de cacao si se asaza deasupra in tava, dupa care cu o furculita se amesteca in compozite. Se presara miezul de nuca intreg si se da la cuptor 35-40 minute;
Dupa ce se coace se scoate din cuptor si se presara deasupra zahar praf.

Niciun comentariu:

Salata de gnocchi

Zilele trecute am vazut o reteta asemănătoare și mi s-a părut destul de interesantă, așa că m-am hotarât să încerc și eu o varianta adaptată...