Ingrediente
6 oua
200 ml ulei
300 g faina
300 g zahar
1 plic de zahar vanilat
1 plic praf de copt
1 lamaie pentru zeama
2 linguri de cacao
miez de nuca, zahar praf pentru ornat
Mod de preparare
Se separa albusurile de galbenusuri, galbenusurile se amesteca cu uleiul pe care-l turnam incet ca pentru maioneza, apoi punem praful de copt stins cu zeama de lamaie;
Se bat albusurile spuma tare impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, dupa care se incorporeaza in compozitia de galbenusuri, alternand cu faina in ploaie;
Se tapeteaza tava cu margarina si faina, se aseaza 3/4 din compozitia rezultata;
In compozitia ramasa se pun cele 2 linguri de cacao si se asaza deasupra in tava, dupa care cu o furculita se amesteca in compozite. Se presara miezul de nuca intreg si se da la cuptor 35-40 minute;
Dupa ce se coace se scoate din cuptor si se presara deasupra zahar praf.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu